Logo decormyyhome.com

Как да изберем мини мивка

Как да изберем мини мивка
Как да изберем мини мивка

Съдържание:

Видео: Малка къща в гората: обиколка на малък дом за контейнери в Онтарио, Канада 2024, Септември

Видео: Малка къща в гората: обиколка на малък дом за контейнери в Онтарио, Канада 2024, Септември
Anonim

Мини мивки се използват за бързо почистване на автомобили, тераси, балкони, мотоциклети, басейни, градински пътеки. Благодарение на специалната технология използването на това оборудване спестява до 80% от обема на водата. За да бъде мини мивката ефективна и удобна, важно е да я изберете правилно.

Image

Основни параметри за избор на мини мивка

Обърнете внимание на дебита и налягането на мини измиването. Средно такива устройства консумират 7-12 литра вода в минута при налягане 70-130 бара. За цялостно почистване на автомобила е достатъчна мини мивка от 120-130 бара. Колкото по-високо е налягането, толкова по-силна струя вода действа върху повърхността. От една страна, това означава по-ефективно почистване. Прекалено силните струи могат да повредят материали и части.

Обърнете внимание на материала, от който е направена помпата. Металните устройства са по-скъпи, но и по-издръжливи. Пластмасите са с ниска цена, но се страхуват от температурни крайности. Ако изберете втората опция, имайте предвид, че помпата може да бъде сгъваема и несглобяема. Сглобяемите пластмасови помпи са по-икономични: те могат да бъдат ремонтирани, докато сгъваемите помпи трябва да бъдат заменени изцяло и цената им е много висока.

Важно е мини измиването да е трайно. Наличието на функцията за пълно спиране ще допринесе за това: веднага щом човек пусне пистолета за мини измиване, устройството спира да работи. Освен това е желателно оборудването да бъде произведено от надежден производител.