Logo decormyyhome.com

Как да изберем микровълнова печка

Как да изберем микровълнова печка
Как да изберем микровълнова печка

Съдържание:

Видео: Как да почистим микровълновата фурна 2024, Юли

Видео: Как да почистим микровълновата фурна 2024, Юли
Anonim

Микровълнова фурна ви позволява бързо да загрявате, размразявате, готвите продукт или ястие, като същевременно поддържате максимум хранителни вещества и вкус. Лесно е да се изгубите в изобилието от марки и модели, които предлага съвременният пазар. Купувачът може да избере микровълнова фурна в класическа цветова схема или с дизайнерски модел, икономичност или лукс, печка с малък размер или многофункционална.

Image

Основни настройки на микровълновата

Микровълнова фурна може напълно да замени конвенционалната печка, но в повечето кухни тя се превръща в необходимо и редовно използвано допълнение. Преди да купите, трябва да решите колко често и какво точно ще готвите в микровълновата: първи ястия, пържени съдове, месо с хрупкава коричка или нещо друго.

цена

Дори бюджетните микровълнови фурни могат да размразят и бързо затоплят ястията. Най-търсените са средните фурни с грил. Грилът е този, който ще ви помогне да създадете тази много златиста коричка или да готвите кебап, без да излизате от къщата. Колкото по-евтина е фурната, толкова по-малко функции и настройки има. Ако средствата позволяват, можете да си купите скъпа микровълнова фурна с функция на издухване с горещ въздух, режим на конвекция. Това ще ви позволи да готвите същите ястия, както в конвенционална фурна.

Обем на камарата

В магазините са представени микровълни с камери от 16 до 41 литра. Малки фурни от 16-19 литра ви позволяват да затоплите купа със супа или да изпечете пилешко месо. На семейства с 3-4 души се препоръчва да купуват печки с 23-25 ​​литра камера. По-просторните камери са предназначени за приготвяне на гъши трупове или празнични торти.

Режими на работа

Броят на режимите на работа също влияе върху цената на микровълновата печка. Микровълновото излъчване ще помогне за бързото затопляне на храните (включително бебешката храна), кипене на вода, размразяване на нещо. Скарата се използва за пържене на върха на ястието. Принудителната циркулация на горещия въздух ви позволява да печете храни или да ги готвите за двойка. За ястия с месо по правило се използват и режимите на микровълновата печка и скара. Комбинацията от микровълнова и принудителна циркулация на горещ въздух е идеална за сушене на билки или приготвяне на диетични храни в собствения ви сок.

мощност

Ако най-често използвате функцията за готвене, използвайки микровълни, тогава мощността е 750-1100 вата. Печката с грил обикновено има мощност от 800-1500 вата, а с конвекционно отопление - от 1350 до 2000 вата.

Покритие на камерата

Сложността на почистването и хигиенните качества на устройството зависят от този параметър. Повечето пещи използват прахово покритие или емайл. От тях замърсяването се отстранява доста лесно. Често в микровълновите фурни можете да намерите керамично покритие. Поради гладката повърхност, мазнината не се задържа по стените, а се търкаля надолу, откъдето е лесно да се премахне с гъба. Керамичното покритие има един недостатък - чупливост. Покритието от неръждаема стомана е доста трайно, лесно се почиства, но вътре в микровълновата няма да свети „толкова добре, колкото ново“ след месец или два от експлоатацията.