Logo decormyyhome.com

Как да изберем матрак за двойно легло

Как да изберем матрак за двойно легло
Как да изберем матрак за двойно легло

Съдържание:

Видео: Как да изберем матрак с пяна 2024, Юли

Видео: Как да изберем матрак с пяна 2024, Юли
Anonim

Хората, които решат да обновят спалните си комплекти, може да се сблъскат с въпроса: как да изберат матрак за двойно легло? За да намерите правилния отговор на него, е необходимо да вземете предвид редица фактори, като например теглото, ръста на човека, пълнителя на продукта и т.н.

Image

За да изберете правилния матрак за двойно легло, трябва да знаете за основните видове на този елемент, техните разлики, плюсове и минуси. Днес има няколко вида матраци:

  • класика (пролет);
  • пружина;
  • Ортопедични.

Всички тези видове са основни и всеки от тях е разделен на няколко вида. Така че, например, ако говорим за класически матраци, тогава има продукти със зависими и независими пружинни блокове. В последния случай всяка пружина е опакована в отделна торба, което намалява риска от ръжда. Също така матраците с независима пружинна единица няма да се държат заедно.

Матраците без пружина са по-леки от другите аналози поради опростения дизайн, в който няма метални елементи. Има много видове такива продукти и всичко зависи от материала, с който е напълнен матрака. Най-евтиният вариант е гума от пяна. Въпреки това, с течение на времето той се търкаля, губи своята проветривост и сънят върху него става неудобно.

Други пълнители включват:

  • естествен / изкуствен латекс;
  • кокосови влакна;
  • памук;
  • овча вълна и др.

Ортопедичните матраци за двойно легло се различават от другите по това, че поддържат естественото положение на гръбначния стълб по време на сън или почивка. Такива продукти са полезни за всички, но са най-полезни за хора, които имат проблеми с гърба.