Logo decormyyhome.com

Как да изберем магнитна завеса

Как да изберем магнитна завеса
Как да изберем магнитна завеса

Съдържание:

Видео: Магнитен стопер за врата 2024, Юли

Видео: Магнитен стопер за врата 2024, Юли
Anonim

Основната цел на магнитните завеси е да предотвратят навлизането на малки насекоми в помещението: молюски, комари и мухи. Те са направени под формата на малка прозрачна мрежа, която е прикрепена със специални бутони или лента. Използването на такива завеси дава възможност да не се затварят вратите дори във вечерните часове.

Image

Какво да търсите при избора на магнитни завеси

Магнитните завеси на вратата трябва да се избират внимателно. В противен случай можете да закупите непълен или дефектен продукт. Често защитните мрежи се купуват по интернет и това не ви позволява да прегледате предварително стоките. За да избегнете грешки, трябва да знаете няколко прости правила.

Препоръчва се да поръчате продукта изключително в специализирани онлайн магазини, които ценят репутацията им, поради което се продават само висококачествени стоки.

Преди да направите покупка, трябва да прочетете отзиви за избрания модел. Това може да стане както на уебсайта на магазина, така и на ресурси на трети страни. По този начин ще имате представа за продукта и основните характеристики, които ще срещнете.

Ценовият фактор също е важен. Предпазните щори като цяло са евтини. Ето защо, на първо място, трябва да се обърне внимание на качеството на мрежата: колкото по-фина е тя, толкова по-добра е защитата срещу насекоми. Евтина мрежа с големи клетки е абсолютно безполезна.

Основният производител на мрежи против комари с магнитни крепежни елементи е Китай. В тази връзка разлики в качеството са възможни дори за продукти от една и съща партида. Ето защо, когато купувате магнитни щори, трябва внимателно да проверите наличието на всички структурни елементи. Пакетът съдържа две завеси с достатъчен брой магнитни клипове. Проверете полярността на клиповете, която трябва да е обратната. Това е много важен момент, тъй като ако това правило не се спазва, магнитите ще отблъснат, а завесата ще бъде невъзможно да се фиксира.

Обикновено набор от магнитни завеси се допълва от бутони и двустранна лента. Въпреки това, далеч не винаги е възможно да се фиксира сигурно завесата във вратата с тяхна помощ. Трябва да сте подготвени за факта, че трябва самостоятелно да излезете с допълнителен метод за закрепване.