Logo decormyyhome.com

Как да изберем пилета бройлери

Как да изберем пилета бройлери
Как да изберем пилета бройлери

Съдържание:

Видео: КАК СЕ РАЗФАСОВА ЦЯЛО ПИЛЕ 2024, Юли

Видео: КАК СЕ РАЗФАСОВА ЦЯЛО ПИЛЕ 2024, Юли
Anonim

Когато избирате пилета за вашата ферма, важно е да решите за какво са те: за месо, яйца или и двете. Ако основната цел е да получите висококачествено птиче месо за кратък период от време, по-добре е да купите пилета бройлери.

Image

Бройлерите са месна порода пилета, която след няколко седмици отглеждане достига маса от 1, 5 кг. След 10-седмична възраст растежът на бройлерите се забавя, но можете да отглеждате възрастно пиле до 5 кг и петел до 6 кг. Опитните фермери се съветват да колят, за да постигнат пиле на възраст 9-10 месеца.

Изберете породата пиле бройлери

В дворовете на фермите често можете да намерите пилета-бройлери, които не изискват да се хранят и поддържат, бързо наддават на тегло.

За да направите правилния избор, първо трябва да определите породата. Най-често срещаните са: ROSS 308, ROSS 708 и COBB 500. Представителите на породата ROSS 708 се характеризират с бърз растеж. Ако се хранят правилно, след 30-35 дни теглото на пилето ще бъде 2, 5-3 кг. Това са най-добрите показатели сред всички породи бройлери.

ROSS 308 е полезен за фермерите, които искат да получават не само месо, но и яйца от птицата. Възрастните пилета от породата ROSS 308 носят много яйца, от които потомството може да бъде отгледано с помощта на инкубатор.

COBB 500 бройлери бързо растат, оптималното време за клане е 40-42 дни от живота им. По това време птиците достигат 2, 5 кг. Единственият им недостатък е жълтият цвят на трупа.