Logo decormyyhome.com

Как да изберем омекотител за плат

Как да изберем омекотител за плат
Как да изберем омекотител за плат

Съдържание:

Видео: Пересвет Светодиодной платой Блок управления печкой Калина 2024, Юли

Видео: Пересвет Светодиодной платой Блок управления печкой Калина 2024, Юли
Anonim

Омекотителят за тъкани прави нещата меки, придава им приятен аромат, значително улеснява процеса на гладене, предотвратява появата на електростатичен стрес, а също така значително удължава живота на нещата. Но за това сред огромен асортимент е важно да изберете наистина добър и ефективен продукт.

Image

Какво трябва да бъде добър омекотител за тъкани

Един от най-важните критерии за избор на омекотител за тъкани е цената му. Скъпите продукти най-често имат насочено действие и са предназначени за измиване на определен вид бельо, например само за деца, цвят, бяло или коприна. Такива балсами не съдържат синтетични аромати, което означава, че са идеални за собственици на чувствителна кожа, малки деца, както и хора, предразположени към всякакъв вид алергични реакции.

Евтините омекотители за тъкани вършат добра работа на основните си функции, но по-често тези продукти имат остра и доста устойчива миризма на химия, както и прилично количество нежелани химични съединения в състава си.

Добрият омекотител за тъкани не съдържа химикали и съединения, вредни за човешкия организъм, като етанол, бензилов алкохол, пентан, лимонел, хлороформ и линалоол.

Съставът на всеки омекотител за тъкани съдържа повърхностно активни вещества, които са отговорни за мекотата на нещата след измиване. Друга важна функция на повърхностно-активното вещество е да придава устойчивост на мръсотия върху дрехите, постигната чрез образуването на специален защитен филм върху повърхността на тъканите от влакна, което предотвратява бързото усвояване на прах и мръсотия.

За опростяване на процеса на гладене и значително увеличаване на износоустойчивостта на нещата позволява силиконът, съдържащ се в много омекотители за тъкани. Благодарение на този компонент, тъканите от влакна стават по-трайни, запазват цвета и формата си дори при често измиване и допринасят за дългосрочното поддържане на бельото в оригиналната си привлекателна форма.

Имайки предвид, че повечето перални прахове даряват бельо с траен аромат, опитайте се да дадете предпочитание на балсами с пълна липса на миризма или слаб, едва доловим аромат.

За да не купувате фалшив, купувайте омекотител за тъкани изключително в специализирани магазини и отдели за почистване на домакинствата. В същото време дайте предпочитание на добре известни марки като Lenore, Vernel, Dosia, E, Snow Soft, Help, Frottee и Era.