Logo decormyyhome.com

Как да изберем керамичен тиган

Как да изберем керамичен тиган
Как да изберем керамичен тиган

Видео: Как да си изберем тиган 2024, Юли

Видео: Как да си изберем тиган 2024, Юли
Anonim

Керамичните тигани са относителна новост, която е заслужено. Основните предимства на такива прибори за кухнята са трайност, безопасност за здравето на човека, издръжливост и лекота на грижи. Господарките ще оценят факта, че тиганите с керамично покритие ви позволяват да готвите храна по-бързо, без да използвате масло за готвене.

Image

Инструкция за употреба

1

Тиганите с керамично покритие са по-безопасни и лесни за използване от традиционните чугунени или тефлонови изделия. Незалепващото покритие на такива тигани се състои от екологично чисти компоненти за човешкото здраве и околната среда, така че с тяхна помощ можете да готвите и ястия за бебешка храна. За да закупите керамичен тиган, трябва да обърнете внимание на няколко фактора.

2

Керамичните тигани не променят вкуса и аромата на продуктите, те могат да се мият в съдомиялни машини и с помощта на обикновени перилни препарати. Но за да не се повреди покритието, трябва да се има предвид, че керамиката се страхува от резки промени в температурата. Когато купувате тиган, не забравяйте да вземете предвид дебелината на покритието, колкото по-висок е индикаторът, толкова по-силен ще бъде продуктът. Проверете също дебелината на дъното, колкото по-дебел е тигана, толкова по-дълго ще издържи. Минималната стойност е 4 мм.

3

Когато избирате керамичен тиган, трябва да определите диаметъра на съдовете. Стандартният размер е с диаметър 24 см; тези тигани са подходящи за пържене на ястия на електрически и газови котлони. Но, разбира се, е по-добре да закупите няколко тигана с различни размери, за да можете да готвите месни ястия и деликатни палачинки.

4

Керамичните тигани могат да бъдат направени от чугун, стомана, алуминий. За да готвите задушени зеленчуци, месо или риба, трябва да си купите чугунена версия. Леките алуминиеви изделия с керамично покритие са по-подходящи за печене на палачинки, готвене на яйца, пържене на риба. Стоманата се отличава със своя универсален характер, материалът бързо се загрява, така че тиганът ще бъде добър избор за пържене на пайове или други ястия.

5

Не забравяйте да вземете тигана в ръцете си, за да определите дали е удобно да го държите за дръжката, дали отговаря на теглото ви. Проверете за чипове, драскотини, петна по керамичното покритие.

6

Препоръчително е да закупите керамичен тиган в специализиран магазин, направете избор в полза на продуктите на известен производител. Обикновено този тип съдове за готвене се покриват от гаранцията. Проверете с продавача колко време трае. Традиционно това е две или повече години. И накрая, страната на производство и цената ще разкажат за качеството на керамичния тиган. Тези продукти са доста скъпи, така че ниската цена трябва да ви предупреди.