Logo decormyyhome.com

Как да изберем добра баня

Как да изберем добра баня
Как да изберем добра баня

Видео: Питай МАНА! Кой грунд да изберем за лепене на плочки върху плочки? 2024, Юли

Видео: Питай МАНА! Кой грунд да изберем за лепене на плочки върху плочки? 2024, Юли
Anonim

В наши дни магазините предлагат на клиентите широка гама вани, различни по форма, цвят и материал. Какво трябва да се направи, за да не се объркате в такова изобилие от красота?

Image

Инструкция за употреба

1

Цената на банята зависи само от качеството на материала, от който е направена. Най-евтината е стоманата. Такива вани се правят чрез екструдиране на лист валцуван метал с дебелина два милиметра; чуждестранните производители произвеждат вани с дебелина 3, 2 милиметра, което ги прави по-издръжливи. Основният недостатък на стоманената вана е нейните характеристики за пренос на топлина, той се загрява много бързо, но и бързо се охлажда. Следователно, накисване в гореща вода за дълго време няма да работи. Освен това, при удари при такива бани, емайлът лесно се влошава, това води до излагане на метала и по-нататъшната му корозия.

2

Чугунната вана придоби голяма популярност, въпреки голямата си тежест и еднородност. Такива вани обаче запазват топлината по-добре от другите и изобщо не ръждясват.

3

Акрилните бани няма да останат незабелязани от съвременните купувачи. Основната им характеристика е красотата и различните форми, както и лекото тегло и лекотата на използване. Такива вани могат да се мият със специални почистващи препарати или обикновен прах.

4

Основният съперник на акрилната вана е вана от фибростъкло, този материал е по-издръжлив и екологичен. В допълнение, те са представени в широка гама от цветове. Основният им недостатък е високата цена.