Logo decormyyhome.com

Как да изберем добра пералня

Как да изберем добра пералня
Как да изберем добра пералня

Видео: Как да си изберем сушилня за дрехи 2024, Септември

Видео: Как да си изберем сушилня за дрехи 2024, Септември
Anonim

Вероятно, малко хора си представят съвременния живот без такъв незаменим домакински уред като пералня. Той значително спестява вашето време, усилия и опростява живота.

Image

Преди да купите пералня, трябва да вземете решение по няколко важни въпроса. Първо къде да го поставите. По принцип според стандарта размерът на пералнята е 60х85 см с дълбочина около 35 см. Разбира се, можете да изберете по-тясна машина, но след това ще трябва да се примирите с малко количество натоварени неща и измиването ще трябва да се извършва много по-често. Освен това трябва да помислите предварително как електричеството и водата ще бъдат доставени към вашата машина и къде ще отиде маркучът за източване.

Второ, какъв тип пералня да изберете. Има машини с вертикално или предно зареждане на нещата. Когато решавате този въпрос, трябва да вземете предвид характеристиките на помещението, в което ще стои машината, или просто личните вкусове и предпочитания.

Ако искате да скриете пералнята си от очите на непознати, можете да изберете специална вградена машина, която криете във всеки шкаф. Но такъв монтаж ще струва много повече от стандартната машина.

Също така пералните машини с вградена функция за сушене на дрехи стават все по-популярни. Закупувайки такава машина, спестявате място в апартамента си, защото не е необходимо допълнително да купувате сушилня. Вярно е, че такава пералня ще струва малко повече от обикновена.

Когато избирате пералня, струва си да обърнете внимание на управлението. Случва се механично или електронно. Разбира се, трябва да дадете предпочитанията си на електронна форма, защото всичко, което ще се изисква от вас, е само да изберете вида на бельото, което сте заредили. Дори много производители наскоро се отказаха от производството на машини с механично управление.