Logo decormyyhome.com

Как да изберем двоен спален комплект

Как да изберем двоен спален комплект
Как да изберем двоен спален комплект

Съдържание:

Видео: ПОКУПКИ за новородено 2024, Юли

Видео: ПОКУПКИ за новородено 2024, Юли
Anonim

Двойното спално бельо е най-популярната опция за спално бельо. Използва се с равен успех, както на двойно легло, така и на едно и половина легла. Благодарение на своята гъвкавост, тези комплекти са постоянно в голямо търсене.

Image

Стандартни размери на двойни легла

Класически комплект с двойно спално бельо се състои от четири предмета. Стандартните размери са 260х280 см за чаршаф, 200х200 см за покривка за одеяло и 50х70 см за калъфки за възглавници. Различните производители могат да варират леко. Размерите на двойното спално бельо също могат да варират с до 15 см, но средно това е чаршаф с размери 220х240 см, завивка от 200х220 см и две калъфки за възглавници с размери 50х70 см или 70х70 см. Често евро комплектът се състои от четири калъфки за възглавници, две от които са по-малки и няколко други покрития, например, те могат да бъдат кантирани. Сезонните комплекти двойно спално бельо обикновено се състоят от три предмета - две калъфки за възглавници и завивка. Материята за тях се използва в зависимост от това за кой сезон са предназначени. За лятото това са леки, дишащи материали, а за зимата те са по-топли, по-плътни, способни да задържат топлина.

Кой лист е по-добър: с ластик или редовен

Повечето от двойните комплекти се предлагат с обичайния чаршаф, който е прибран под матрака. Той е практичен, удобно е да го миете и гладите. Но често при хора с неспокоен сън тя пълзи от леглото.

Модерните комплекти често са оборудвани с лист с еластична лента. Поради това той е здраво фиксиран върху матрака, не се подхлъзва и не се мръщи. Повърхността на леглото е равна, спането на нея е много по-приятно. Единственият недостатък на такива листове е малко сложният процес на измиване и гладене.

Платове за производство на двойни постелки

Най-често срещаният материал за спално бельо е сатен. Това е памучна тъкан със специално преплитане на влакна, осигуряваща висока плътност на платното и отлични практически и естетически качества. Материята е гладка, приятна на допир, премахва влагата добре и насърчава свободната циркулация на въздуха, в допълнение поддържа комфортна температура, както през лятото, така и през зимата. Плюс това, сатененото бельо е достъпно за всяка категория граждани.

Ленените тъкани за спално бельо също са много популярни. Те имат перфектна терморегулация и водоотблъскващи свойства. Ленът има благоприятен ефект върху кожата, дихателната и сърдечно-съдовата система. Но този материал има един съществен недостатък - той бързо губи формата си в процеса на постоянно измиване. За да удължат живота си, производителите често добавят синтетични прежди към ленени влакна.

Комплектите от коприна са обичани от мнозина заради своята елегантност и изтънченост. Естествената коприна е доста скъпа, но такова бельо си заслужава, защото всъщност насърчава релаксация и добра почивка.