Logo decormyyhome.com

Как да приведем вълна във форма

Как да приведем вълна във форма
Как да приведем вълна във форма

Видео: Стоящи вълни на нишки | Физика | Кан Академия 2024, Юли

Видео: Стоящи вълни на нишки | Физика | Кан Академия 2024, Юли
Anonim

Неправилното измиване и сушене може да повреди вълненото нещо. Доста е трудно да върнете формата в любимия си пуловер или блуза, но въпреки това има няколко начина, които можете да прибегнете до използване.

Image

Ще ви трябва

Желязо, балсам за коса, сапун, амоняк, терпентин

Инструкция за употреба

1

Поръсете нещото обилно с вода и след това го потупайте през влажна кърпа, като леко издърпате продукта до желания размер. Основното условие е напълно да изсъхне нещата по този начин, в противен случай тя отново ще "седне".

2

Свържете се с химическо чистене, в което те вземат нещата за възстановяване. Вашият продукт се изтегля върху специален манекен и парата се изправя до необходимия размер. Прави впечатление, че парата идва директно от манекена. Пригответе се за факта, че тази процедура ще ви струва подредена сума. Но имайте предвид, че не всички продукти се поддават на такова въздействие.

3

Ако любимата ви блуза е седнала доста, измийте я в топла вода с добавяне на балсам за коса. Нежно оформете предмета, докато той все още е мокър и го поставете върху равна повърхност за естествено изсушаване.

4

Можете да опитате да оправите нещо от вълна, което е паднало след неуспешно измиване чрез няколко метода. Разтегнете продукта във вода, в която обикновеният боб беше накиснат няколко часа, след което изстискайте лесно. Вторият начин: пригответе разтвор от 10 литра сапунена вода, 3 супени лъжици амоняк и 1 супена лъжица терпентин. В тази смес накиснете нещото за един ден и след това изплакнете в хладна вода.

Обърнете внимание

Не забравяйте да обърнете внимание на етикета, той трябва да посочва как да се грижите за нещата.

Полезни съвети

За да избегнете проблеми с деформацията на вълната, научете как правилно да се грижите за тях. За измиване използвайте мек препарат с балсам или течен препарат за вълна. Измийте и изплакнете продукта на ръка в хладка или леко топла вода. Ако решите да изперете вълнените неща в машината, след това задайте режима на деликатно или ръчно пране. След като измиете, не развийте предмета, просто го изстискайте леко и го поставете да изсъхне на маса върху хавлиена кърпа. Ако продуктът изисква гладене, направете го само от грешната страна.