Logo decormyyhome.com

Как да премахнете глина от тапети

Как да премахнете глина от тапети
Как да премахнете глина от тапети

Видео: Как се нанася течен тапет SILK PLASTER Подготвяне на повърхност за нанасяне Инструкции за приложение 2024, Август

Видео: Как се нанася течен тапет SILK PLASTER Подготвяне на повърхност за нанасяне Инструкции за приложение 2024, Август
Anonim

Колко е страхотно, когато дете от ранна възраст се привлича към красиво изкуство. Много родители мислят така, докато не открият къде се излива цялото това „изкуство“. Най-лошото е, когато основните му работни материали са тапет и пластилин. Но, за щастие, можете да премахнете пластилин от тапета и не е необходимо да прибягвате до шперплат.

Image

Ще ви трябва

  • - чиста хартиена кърпа, за предпочитане бяла;

  • - сешоар;

  • - средство за отстраняване на петна от грес (или обикновен препарат за миене на съдове);

  • - вода;

  • - парче бял пластилин.

Инструкция за употреба

1

Ако глината остана на гладки тапети без облекчение, тогава можете да ги премахнете, както следва. Прикрепете здраво кърпата от чиста бяла хартия или лист офисна хартия на мястото на тапета, където има пластилин. Затоплете това място със сешоар, работещ в среден режим. Под въздействието на горещ въздух пластилинът се "топи" и се залепва за хартия, като по този начин се отдалечава от тапета.

2

След като извадите салфетката, на тапета ще намерите само мазно петно, останало от пластилин. Внимателно го третирайте с малко количество средство за отстраняване на петна от мазнини и топла вода. Изсушете полученото мокро петно ​​върху тапета със сешоар или изчакайте известно време, докато изсъхне самостоятелно.

3

Ако пластилинът остана върху релефния тапет (тапет с текстурна повърхност), тогава за да го премахнете, ще трябва да положите малко повече усилия. Вземете парче бял пластилин и го залепете върху залепения върху тапета пластилин, така че бялото да го покрие напълно.

4

С рязко движение отстранете белия пластилин от тапета. Ще забележите, че той извади част от другия пластилин от тапета. Повторете това действие отново и отново, докато белият пластилин не се „изтегли“ от цветния тапет.

5

Мазни петна, останали на мястото, където преди е бил пластилин, покрийте с чиста хартиена кърпа, навлажнена с вода. Затоплете мястото, като използвате горещ въздух, тоест сешоар. Извадете кърпата.

6

Почистете тапета чист с малко количество мазни петна и средство за отстраняване на вода.

Обърнете внимание

Когато използвате бяла салфетка или лист хартия за почистване на тапети от пластилин, уверете се, че върху тях няма рисунки или следи от химикалки и моливи (в случай на хартия), в никакъв случай не се опитвайте да ги замените с вестник - рисунки, маркировки на химикалки или дори текст може да остане на тапета. И вместо един проблем лесно можете да създадете друг.

Полезни съвети

Дори ако тапетът не е изчистен от пластилин до първоначалното му състояние и все още остава малко малко петно, можете успешно да го покриете с мебели или цветя. Например, преместете стол на това място или поставете рамка със семейна снимка на масата, покривайки „злощастното“ петно ​​върху тапета.

Източник на снимки