Logo decormyyhome.com

Как да обличаме дървена къща отвън

Как да обличаме дървена къща отвън
Как да обличаме дървена къща отвън

Съдържание:

Видео: Как се изгражда обшивка около комина с Tondach Koraflex Plus 2024, Септември

Видео: Как се изгражда обшивка около комина с Tondach Koraflex Plus 2024, Септември
Anonim

Дървените къщи се нуждаят от допълнителна защита срещу влага и вредители. Разнообразие от материали за външна декорация ще помогнат за осигуряване на такава защита, като същевременно поддържат или дори увеличават външния вид на сградата.

Image

Външната привлекателност на дървена къща и способността й да задържа топлина директно зависи от външното покритие. С течение на времето дървото потъмнява и се напуква под въздействието на метеорологичните условия. За да се защитят стените от тези неблагоприятни фактори, е необходимо завършване с надеждни облицовъчни материали.

Опции за бюджет

За да обшиете къща отвън без загуба заради своята привлекателност и семеен бюджет, сайдингът може да бъде идеален материал. Инсталира се лесно, той е представен в огромна цветова гама на пазара на строителни материали, лесен за поддръжка и има сравнително ниска цена. В допълнение, сайдингът е огнеупорен и има добри топло- и звукоизолационни свойства.

Недостатъците на такава облицовка включват крехкостта в студа на винил сайдинг и склонността към корозия в метала - в случаите, когато повърхностният слой е счупен в материала.

Не по-малко популярен евтин облицовъчен материал е облицовка. Дървената облицовка задържа топлината добре, е екологично чист материал, доста лесен за монтаж. Но, като всяко дърво, лигавицата е изложена на атмосферните влияния и може да бъде засегната от бръмбари. За да увеличите експлоатационния живот и защитата на дъската, се препоръчва да се импрегнира със специални съединения.

Елегантно разнообразие от естествен довършителни материали е блок къща. За разлика от облицовката, блок-къщата има заоблена форма, подобна на щанга. Къщите, украсени с такава облицовка, имат вид на сгради, издигнати от цилиндрични трупи.

Блок блокът е устойчив на атмосферни условия и механични повреди, лесен за инсталиране, не подлежи на повреди от гъбички и плесен. Основният недостатък на този материал е необходимостта от редовна обработка на дървен материал със защитни средства: лак, устойчива боя и др. В допълнение, блокът има ниска паропропускливост и кондензът може да се събира по време на отоплението на студена къща под кожата.