Logo decormyyhome.com

Как да си купим микровълнова печка

Как да си купим микровълнова печка
Как да си купим микровълнова печка

Видео: Колко опасни са МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ? 2024, Юли

Видео: Колко опасни са МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ? 2024, Юли
Anonim

Микровълновата се превърна в незаменим инструмент в нашата кухня. Свикнали сме да затопляме охладената храна в нея и бързо да готвим нови. Възможностите за готвене в такава фурна са широки: от прости ястия до ароматно печено с хрупкаво. За да изберете правилната микровълнова фурна, трябва да разберете нейните функции.

Image

Инструкция за употреба

1

Определете вида на микровълновата фурна.За готвене можете да използвате микровълнови фурни, микровълнови фурни с грил или микровълни, грил и конвекция. Всичко зависи от това каква храна ще готвите. Ако харесвате обикновена храна, приготвена в собствен сок, купете солова фурна. Тук се използват само микровълни и можете да отоплявате, размразявате и готвите. За готвене с хрупкава коричка изберете фурна с микровълнови фурни и скара: тя съдържа всички функции на фурна - соло, но се добавя възможността за пържене на ястието. За да замените напълно фурната, закупете микровълнова фурна с грил и конвекция. В него можете да готвите не само яхния или печено месо, но и сладкиши: торти, пайове и торти.

2

Определете размера на микровълновата фурна Изберете обема на камерата според броя на продуктите, които искате да готвите наведнъж. За голямо семейство от 5-6 души е подходящ обем от 38-41 литра, за 3-4 души са ви нужни поне 23 литра, а за 2 души обем от 16-19 литра ще бъде достатъчен. По правило малките фурни (до 25 l) са само с микровълни, а с грил и конвекция - от 28 l и повече.

3

Изберете типа управление В микровълновите фурни има два вида управление: механично и на допир. В първия случай, за да изберете нивото на радиация и времето на работа, просто трябва да зададете превключвателя на избраната стойност. Изберете опция за контрол на микровълновото докосване. С него избирате команда на дисплея и просто натискате желания бутон. Освен това можете не само да изберете, но и да запазите програмата за готвене на конкретно ястие.

4

Изберете вътрешното покритие. Стените на работната камера са изработени от емайл, керамика и неръждаема стомана. За бързо готвене е подходяща микровълнова фурна с емайлово покритие - тя е гладка и се измива добре. Изберете модел с керамично покритие - лесно е да се грижите и не е възможно да се надраскате. Ако имате нужда от конвекционна фурна, изберете покритие от неръждаема стомана - тя може да издържи на високи температури за дълго време.

5

Обърнете внимание на допълнителни функции. В допълнение към готвенето в микровълнови фурни, се предлагат и други функции: автоматично загряване или размразяване на конкретни продукти, панел на часовника, звуков сигнал. Изберете микровълнова фурна с автоматични програми - това е много удобно и ще спести време в кухнята.

Обърнете внимание

Внимавайте с ястията, в които ще готвите. Вземете специални огнеупорни стъклени съдове - идеални за микровълновата.

Полезни съвети

Препоръчително е да имате две решетки близо до микровълновата фурна с грил: те се инсталират на различни нива и готвенето може да се регулира.