Logo decormyyhome.com

По-добре ли е да завършите къщата с сайдинг или тухла?

По-добре ли е да завършите къщата с сайдинг или тухла?
По-добре ли е да завършите къщата с сайдинг или тухла?

Съдържание:

Видео: КАК ДА НАПРАВИМ КОЛЕДНИ РЕЗУЛТИ ЗА ДЕКОРАЦИЯ 2024, Август

Видео: КАК ДА НАПРАВИМ КОЛЕДНИ РЕЗУЛТИ ЗА ДЕКОРАЦИЯ 2024, Август
Anonim

Тухлените къщи изглеждат солидни и солидни, но и тези, които са облицовани с сайдинг, са модерни и не по-малко представени. Решете сами кой от тези покрития е най-добър.

Image

Довършването на тухлена къща трябва да се планира на етапа на полагане на основата. Но на практика това условие рядко се изпълнява, следователно стените, облицовани с тухли в нарушение на технологията на тези довършителни работи, се напукват или деформират. За да облечете правилно къщата с този строителен камък, трябва да изградите допълнителна здрава основа, което води до значително увеличение на разходите. В допълнение, зидарията работи няколко пъти по-скъпо от сайдинга.

Кое е по-добре, сайдинг или тухла

Сайдингът може да бъде от два вида: метал и винил. Ако къщата е обшита с метал, нейната издръжливост няма да отстъпи на тухла. Винил може да се деформира поради изкривяване на рамката или свиване на къщата, напукване от механичен стрес или голям градушка. И двата вида довършителни материали - сайдинг и облицовъчна тухла - са екологични.

Ако климатът в района на пребиваване е такъв, че влажността на въздуха е предимно повишена, трябва да изберете качествена тухла, тъй като тези камъни са хигроскопични. Какво не може да не повлияе на експлоатационните му свойства: мократа тухла не е в състояние да задържа топлината, но перфектно пренася студ. Следователно, за такива условия е по-добре да изберете всеки сайдинг: метал или винил.

Когато се сблъсквате с дървена къща с тухла, трябва да се осигури хидроизолация на дървената къща. За тази цел често се използва перлин, който се поставя между дървена стена и тухлено покритие. Но такава защита е краткотрайна. С течение на времето хартията ще загуби свойствата на хидроизолацията и в пространството между двете стени неизбежно ще се натрупа конденз. Затова професионалистите са склонни да вярват, че изправянето на дървена сграда с тухла не е най-доброто решение.

Сайдингът има няколко неоспорими предимства: не абсорбира влагата, много по-евтин е, инсталирането му е по-бързо и не отнема много време. Металният сайдинг е огнеупорен, както и тухленият. От дъждовете и други валежи по тухлата могат да останат белезникави и жълтеникави петна, което изобщо не украсява сградата. Сайдингът е доста лесен за почистване с обикновен сапунен разтвор. Но това рядко се изисква: дъждовете измиват добре такъв завършек и не е необходимо допълнително почистване.