Logo decormyyhome.com

Как да сменим цип на чанта

Как да сменим цип на чанта
Как да сменим цип на чанта

Видео: Лесно и бързо заменяне на развален цип с Fix A Zipper - yay.bg 2024, Юли

Видео: Лесно и бързо заменяне на развален цип с Fix A Zipper - yay.bg 2024, Юли
Anonim

Най-често чантите изискват подмяна на ципове, като най-често използваният артикул. Подмяната на мълния със собствените си ръце не е лесна операция и ще изисква много време и усилия.

Image

Инструкция за употреба

1

Ако нито притискането на бегача, нито триенето на мълнията със свещ не е помогнало и тя продължава да се разминава, това означава, че подмяната на мълнията все още е необходима. В торбичка, която е пришита на съвестта, не е толкова лесно да завъртите цип, този процес може да се забави. За да не се измъчвате, можете да приложите следния метод: оставете стария цип непокътнат, като елемент на декора. Нов, работещ цип се пришива малко по-ниско, така че старият да не му пречи да се затвори, т.е. почти зачервен. Шевът ще бъде скрит зад ръба на кожата. Този метод може да се приложи само веднъж и освен това, той намалява вътрешното пространство на чантата, но тази опция за подмяна на ципа е много интересна и може да ви помогне по случай.

2

Възможно е да замените ципа у дома с домакинска машина само с текстилни торбички, ако те не са твърде гъсти по текстура на тъканта. Ципчетата за чанти са силни сами по себе си и не всяка машина може да шие няколко слоя плътна тъкан. И ако чантата е кожа, не можете да я пропуснете без специално оборудване. Опитвайки се, можете да счупите не само иглата, но и самата машина. Това се дължи на особеностите на шиене на материала и дебелината на шевовете. В случай, че машината може да шие плътни тъкани, можете да опитате да шиете нов цип върху чантата, оборудвайки шевната машина със специална игла за кожата.

3

Нишките, за да се замени ципът от стария на новия, също ще се нуждаят от трайни. Капронът за обувки е най-подходящ, но не всяка машина може да се справи. Подсилени нишки или найлон, лавсан също са подходящи. В кожена чанта ципът е допълнително залепен за кожата, така че е необходимо и лепило. Откъснете стария цип и внимателно премахвайки всички нишки, поставете нов цип на негово място. Кожата и мълнията в местата на допир са предварително смазани с тънък слой лепило за кожа и гума. Можете да използвате специална лепилна двустранна лента, която се използва за огъване на дъното на кожените дрехи. Внимателно комбинирайки чантата и ципа, за известно време те трябва да бъдат оставени в такова положение, че лепилото да се втвърди малко. Най-удобно е да използвате преса за плътно прилягане.

4

Ако след 2-3 часа детайлите не са се изместили и всеки е в правилната позиция, можете да продължите към най-критичната част от операцията - финалната линия. Шийте бавно, шийте по шев, докато се опитвате да влезете в старите дупки. Това помага на чантата да не губи външен вид и се отразява на здравината на кожата. За да накара крака на шевна машина да се движи по кожата по-лесно, областта на шева се намазва с шампоан или сапун, след което се избърсва на сухо.

Как да сменим цип в чанта