Logo decormyyhome.com

Как да избягаме от мухите

Как да избягаме от мухите
Как да избягаме от мухите
Anonim

С идването на топлина мухите се събуждат на улицата. Тези досадни насекоми в къщата или в градината изглеждат неестетично и тяхното бръмчене и тормоз може да доведе до "бяла топлина". В допълнение, мухите са носители на сложни заболявания като холера, туберкулоза, дифтерия или дизентерия. Човек може да хване болестта, просто като изяде плодовете, в които мухата положи яйцата си.

Image

Ако мухите наводниха вашата къща и градина, струва си да започнете битка с тях по всички известни методи. Следите от тези насекоми по повърхностите изглеждат грозни и трудно се мият. Мухите дразнят присъствието им не само на хората, но и на домашните любимци.

Най-често срещаните начини да се отървете от мухите са различни химикали. Това са спрейове и аерозоли (Дихлорвос или Хлорофос), които съдържат токсични вещества. Миришат силно, така че по време на обработката на стаите в къщата не трябва да има никой. След известно време мухите и другите насекоми умират и едва тогава стаите могат да се проветряват.

Също така в продажба има плочи за фумигатора. Подобно на комарските плочи, под влияние на високата температура те отделят отровно вещество, наречено вапотрин, което убива мухите.

Лепилните ленти от мухи също придобиха широка популярност. Принципът на работа на лентите е прост: мухите се стичат до миризмата на разтвора, който се нанася върху хартиената лента, и се придържаме към нея. Скоро умират от отравяне. Тези методи са много ефективни, но само те трябва да се прилагат далеч от хора и животни. Отравящите вещества влияят неблагоприятно на здравето.

Ултразвуковите устройства, които напоследък станаха популярни, също са чудесни за защита на вашия дом от мухи. Те работят на принципа на използване на високи звукови вълни, които хората не чуват. Този звук е неприятен за мухите и други насекоми, така че те се опитват да летят далеч от източника. Но такива устройства се използват удобно само вътре в къщата, няма да има смисъл от тях в градината.

От народните методи за борба с мухите могат да се разграничат няколко. Например, черният пипер също бързо облекчава къщата на мухите. За целта смесете черен пипер и захар във вода. Поставете капани в стаите. На следващия ден няма да има мухи. Добър метод за улов на мухи е захаринът. За този метод смесете захарин и мед във вода и с този разтвор накиснете вестника, изсушете го. Когато решите да се отървете от мухите, разнесете вестник на масата, пуснете малко вода там и си тръгнете. Мухите, които се стичат до миризмата на мед, скоро ще бъдат отровени със захарин.

Мухите са много уплашени от миризмата на билки. Например, инфузия от обикновени ленени мухи излита от къщата. Окачете вратига врати, листа от орех или рициново масло, те също плашат насекомите с миризмата си. Дори всеки запознат с здравец в саксия може да кара мухи.

За да предпазите градината си от тези насекоми, засадете остра дървета около къщата. Тя може да бъде птица череша, бъз, ядка и пелин.

На места, където се отглеждат селскостопански животни, си струва да се подрежда всеки ден, за да не се събира тор. Известно е, че мухите обичат нехигиенични места. Местата за оборски тор могат да се напръскват редовно с разтвор на карфос, това също ще изплаши мухите. Самите животни могат да бъдат отблъскващи от ухапване от насекоми. Например, мухите ще изплашат миризмата на етерични масла от лимон, мента, евкалипт, сандалово дърво. Просто ги смесете с вода и напръскайте животното от спрей бутилка. Чесънът също отблъсква насекомите, като ментола. Можете да ги използвате вместо масла.

Така че мухите да не пречат на спокоен живот през лятото, трябва предварително да вземете някои превантивни мерки.

През пролетта, веднага щом се стопли на улицата, си струва да поставите мрежи против комари на прозорците. И с настъпването на лятото и ги окачете на вратата. Опитайте се да поддържате къщата постоянно чиста: масите се избърсват, боклукът се изнася, измиват се мръсни съдове. Опитайте се да почистите пресни плодове и зеленчуци в хладилника, така че мухите да не могат да снасят яйца върху тях. В горещината трябва да правите мокро почистване по-често с помощта на химикали, а също и постоянно да проветрявате стаите. Мухите не обичат чернови толкова, колкото студени. И накрая, купете мухоморка. Винаги й е полезно.