Logo decormyyhome.com

Как да оборудваме балкон

Как да оборудваме балкон
Как да оборудваме балкон

Съдържание:

Видео: Изкуството да организираш кухнята 2024, Юли

Видео: Изкуството да организираш кухнята 2024, Юли
Anonim

Ремонтно училище и други телевизионни програми, посветени на ремонта и интериорния дизайн, вдъхновяват собствениците на апартаменти да експериментират с балкон. Оказва се, че тази част от апартамента може да бъде успешно приспособена за голямо разнообразие от цели.

Image

Традиционната функция на балкона е да съхранява ненужни неща. Ето защо е препоръчително да започнете всяка уговорка с почистване на балкона от всички стари парцали, кутии и други безполезни предмети, създавайки полезна зона от балкона. Остъкленият и изолиран балкон вече е готов за възприемане на въображението на собственика, който е на път да реши съдбата му.

На първо място, балконът може да се комбинира с основната дневна зона. В този случай стената между балкона и стаята се отстранява, а площта на стаята се увеличава с няколко квадратни метра. Чудесен вариант за тесни помещения, но подходящ само в случаите, когато премахването на стената, разделяща стаята и балкона, не влияе върху безопасността на структурата на цялата къща.

Ако не можете да премахнете стената, има много други опции за подреждане на балкон.

Един балкон и много функции

Малка ограничена стая е удобна за създаване на офис. Никой няма да спре член на семейството, който е усамотен на балкона, да работи на компютър или да прави ръкоделие, ако офисът е творческа работилница.

На балкона можете да подредите детски кът - има къща за кукли или спортна стена. Когато подреждате балкон за деца, трябва да се обърне специално внимание на безопасността на престоя им на балкона.

Нямате деца, но имате голямо куче? Защо да не дарите балкон на основното местообитание на вашия домашен любимец? Кабина, мека постелка, чаши за храна и рошав приятел са благодарни на собственика за осигуряването на удобно жилище.

От балкона можете да направите уютна веранда, където вечер да пиете чай, криейки се в сянката на растенията, растящи тук от яркото залязващо слънце. Ако има много растения, тогава верандата се превръща в оранжерия. Ако повечето от растенията са годни за консумация, тогава говорим за подреждане на оранжерия на балкона, която през цялата година може да зарадва домакините с пресни билки и зеленчуци.