Logo decormyyhome.com

Как да транспортираме хладилник

Как да транспортираме хладилник
Как да транспортираме хладилник

Видео: Как да транспортираме храна в горещо време? Как да си направим импровизиран хладилник? 2024, Юли

Видео: Как да транспортираме храна в горещо време? Как да си направим импровизиран хладилник? 2024, Юли
Anonim

Хладилникът е доста крехък домакински уред. При неправилно транспортиране се счупва лесно, което впоследствие създава много проблеми с ремонта. Ето защо, преди да извършите транспортирането, извършете няколко прости манипулации, които ще ви позволят да доставите хладилника безопасно и здраво.

Image

Инструкция за употреба

1

Най-лесният начин за транспортиране на нов хладилник. Той е опакован в здрава картонена кутия и закрепен вътре в него със специални блокове от пяна. На опаковката е обозначено къде се намира горният ръб на домакинския уред, така че при зареждане да не се поставя с главата надолу.

2

Преди транспортиране използваният хладилник трябва да бъде внимателно подготвен. Изключете захранващия кабел. Извадете цялата храна от хладилното отделение и фризера. През деня домакинският уред трябва да бъде размразен.

3

Когато от вътрешната страна на хладилника няма лед и мръсотия, измийте го. Изсипете чиста топла вода в леген и добавете малко течност за миене на съдове. Не трябва да се използва почистване на стъкло и други повърхности. Скарата и чекмеджетата влизат в контакт с храната. Активните химикали могат да навлязат в човешкото тяло чрез храна, причинявайки отравяне. Измийте старателно вратата, фризера и решетките. Вземете сух парцал и избършете хладилника, така че да няма петна. Вратата и стените отвън могат да бъдат полирани с вълнен плат, навлажнен с разтвор от 12 процента оцет.

4

След измиване и изсушаване на хладилника той може да бъде транспортиран. За да направите това, залепете вратите към стените с лента, така че да не се отварят по пътя. Ако има големи листове картон, опаковайте уреда в тях. Ако не, транспортирайте без опаковка.

5

Хладилникът може да се транспортира само в изправено положение. В противен случай механизмът може да се повреди. За да предотвратите падането на домакинския уред по време на движение, го закрепете отзад на машината. Това може да стане, като го завържете с въжета на няколко места отстрани на колата. Или се прилепва към стената с обемист предмет - диван или фотьойл.

6

След транспортиране хладилникът може да бъде незабавно свързан към мрежата. Щом той достигне необходимата температура, сложете храната в камерите.

как да транспортирам хладилник през 2019г