Logo decormyyhome.com

Как работи блендер?

Как работи блендер?
Как работи блендер?

Видео: Blender 2.8 Уроки на русском Для Начинающих | Часть 1 | Перевод: Beginner Blender Tutorial 2024, Юли

Видео: Blender 2.8 Уроки на русском Для Начинающих | Часть 1 | Перевод: Beginner Blender Tutorial 2024, Юли
Anonim

Блендер е агрегат, който е предназначен за смилане и смесване на продукти. Той се използва широко в детската храна - с негова помощ можете да готвите различни зърнени храни, плодови и зеленчукови пюрета.

Image

Инструкция за употреба

1

С помощта на такова устройство като блендер можете не само да направите картофено пюре от плодове, зеленчуци или месо, но и да смилате, смесвате и смилате продуктите, приготвяте коктейли и сосове. Устройството има мощен електродвигател, който задвижва ножовете - може да работи със скорост най-малко 10-12 хиляди оборота в минута. Блендерите могат да се захранват от мрежата, както и да са безжични.

2

Най-често срещаният смесител за потопяване тип за готвене. С него можете бързо и удобно да приготвите малка порция картофено пюре, което е идеално за хранене на малки деца. Стационарните смесители са проектирани да работят с голямо количество суровини. Но в кухнята потапящият блендер е по-често срещан.

3

Стационарният блендер представлява купа на стойка, в долната част на която са фиксирани ножове. Той е в състояние да разбие или смеси съставките, положени в купата. В сравнение с ръчния блендер възможностите му са малки. Потопяем смесител е удължен „крак“, изработен от пластмаса или метал, към който могат да се прикрепят различни дюзи, в зависимост от предстоящата операция. Пластмасовият модел е малко по-евтин, но с метален ще може да се работи с горещи съставки. Работата на такъв пасатор се извършва по следния начин: инсталира се необходимата дюза, потапя се в контейнер с положените съставки, след което необходимите действия се извършват с помощта на бутоните. В зависимост от модела на устройството можете да задавате и регулирате скоростта или да извършвате други операции.

4

Стандартният блендер е единично устройство, което може да бъде оборудвано с допълнителни аксесоари. Това могат да бъдат ножове за нарязване, филтри за сокове, контейнери за смесване на съставки. В някои случаи резервните части за пасатора дори са налице.

Обърнете внимание

Лесно е да научите как да боравите с ръчен блендер. В процеса той трябва да се държи в една ръка, за което е осигурена удобна дръжка. В долната му част има механизъм за месене с въртящи се ножове продукти. Трябва да се има предвид, че не всички ръчни блендери са подходящи за работа с горещи продукти. Също така, не бройте с тяхна помощ да смесвате голям брой продукти. Но за домашна употреба това устройство е напълно достатъчно.

Полезни съвети

Ако тепърва ще купувате пасатор, трябва да разберете, че той няма да замени хранителен процесор. Той има много по-малко възможности - например няма да може да меси тестото. С пасатор можете да направите кайма или да разбиете яйчен белтък, но миксерът и месомелачката ще се справят по-добре. "Отличен" блендер е в състояние да изпълнява само основните си задачи - смилане и смесване.