Logo decormyyhome.com

Как да шиете тайна ключалка

Как да шиете тайна ключалка
Как да шиете тайна ключалка

Видео: Подземия на Кьонигсберг. Тайни на подземните проходи. Тайна информация! 2024, Юли

Видео: Подземия на Кьонигсберг. Тайни на подземните проходи. Тайна информация! 2024, Юли
Anonim

На продуктите доста често се използват мълнии, които се наричат ​​и тайна ключалка. Зашиването на такъв цип върху продукта го прави да изглежда много чист, не нарушава структурния модел на материала. Когато използвате скрита мълния, ставите на отделните части са практически невидими.

Image

Ще ви трябва

  • - плат;

  • - шевна машина;

  • - краче за шиене на ципове;

  • - игла за шиене;

  • - нишки;

  • - мълния;

  • - ножица

Инструкция за употреба

1

Тайните ципове са заточени от предната страна на материала и по линията на средата на продукта. Ето защо, в началото на работата, прехвърлете линията на средата на продукта от грешната страна към предната страна. За да направите това, отвътре навън, плетете широки шевове от типа „игла напред“. От предната страна ще видите линия от шевове, по която допълнително ще шиете ципа.

2

Преди да шиете таен цип, проверете как работи. Плъзгачът трябва лесно да се движи надолу и нагоре с цип. След това с ножица направете малки разрези от дясната и от лявата страна, където се намира горната спирка на плъзгача. Разфасовките трябва да се правят строго на едно и също ниво. Поради това, след като ципът е пришит, между него и горната част на продукта няма да се образува дупка, т.е. мълнията ще лежи плоска.

3

Подгответе шевна машина: нанижете конеца и настройте крачето да шие в ципа. Отворете ципа и поставете дясната му плитка с дясната страна на предната страна на тъканта, докато зъбите на цип трябва да вървят по предишната линия на шевовете, а прорезите съвпадат с горния разрез на тъканта. Поставете плат и цип под крака върху шевната машина и я шийте внимателно. Когато шиете на долния плъзгач с цип, върнете се малко назад, т.е. завъртете маховика на шевната машина в обратна посока към основния ход.

4

След като сте пришили правилната плитка с цип към продукта, проверете дали сте докоснали зъбите му. Ако сте направили всичко правилно, тогава плъзгачът ще се движи лесно.

5

По подобен начин шийте лявата плитка с цип към продукта, като не забравяте да преместите иглата върху шевната машина в противоположната страна на крака. Инструкциите за вашата шевна машина трябва да описват как да направите това правилно.

6

В края на работата внимателно изгладете продукта.