Logo decormyyhome.com

Как да сменим гривната на часовника

Как да сменим гривната на часовника
Как да сменим гривната на часовника

Съдържание:

Видео: Супер яка смарт гривна - Ревю 2024, Юли

Видео: Супер яка смарт гривна - Ревю 2024, Юли
Anonim

Понякога възникват ситуации, когато е спешно да се замени счупена гривна от часовник с нова. За да направите това, не е необходимо да се свържете със специалисти, защото можете сами да извършите подмяната, основното е да имате необходимите инструменти при себе си.

Image

Часовникът не е прост аксесоар, а елемент, който ясно показва статута на неговия собственик. Добрите часовници придружават собственика си във всяка ситуация, така че този аксесоар трябва да бъде избран внимателно.

Правилно подбраните часовници ще служат вярно на собственика си дълго време. Въпреки това, като всеки друг артикул, часовникът трябва да се сменя от време на време, тъй като външният му вид постепенно се влошава. Замяна на аксесоара с по-нов също е необходима, ако дизайнът му е просто уморен.

Какво да правим в този случай? Не е необходимо да харчите пари за закупуване на нови часовници, достатъчно е само да смените гривната и аксесоарът ще бъде незабавно актуализиран. За да смените гривната ще ви трябва специални инструменти.

Откъде да започнете да замествате гривна за ръчен часовник?

На първо място, трябва да си купите гривна в подходящ цвят. При избора на тази част от часовника трябва да се вземат предвид няколко точки. Първо, трябва да обърнете внимание на дължината на гривната и нейната ширина. Второ, трябва да обърнете внимание на какъв материал е изработена гривната. Този материал трябва да е твърд за разтриване или незаличим, хипоалергенен. Гривните от неръждаема стомана са най-идеалният класически вариант. Когато избирате гривна, трябва да вземете предвид материала, от който е направен калъфът за часовник, всичко трябва да изглежда доста хармонично.

Как да премахнете стара гривна?

Можете да свалите стара гривна от часовник, както следва. За начало използвайте тънък шил или друг подобен инструмент, за да удавите щифта, който стърчи. За тази цел има специални жлебове на гърба на гривната. Щифтът трябва да се удави до средата на тръбата и след това можете да свалите гривната от часовника.