Logo decormyyhome.com

Как да събираме боровинки за зимата

Как да събираме боровинки за зимата
Как да събираме боровинки за зимата

Видео: Боровинка градина. Описание и отглеждане. 2024, Август

Видео: Боровинка градина. Описание и отглеждане. 2024, Август
Anonim

Червени боровинки - необичайно здравословно зрънце, съдържащо голям брой микроелементи, витамини и други ценни вещества. Той заема водещо място в съдържанието на витамини РР и С, а съставните лимонена и бензоена киселини са естествени консерванти. Има много различни начини за прибирането му за зимата, които определено трябва да използвате.

Image

Ще ви трябва

  • - червени боровинки;

  • - захар;

  • - захар за глазура;

  • - найлонови торбички;

  • - буркани с капаци.

Инструкция за употреба

1

Реколта червени боровинки със захар за зимата. По този начин можете максимално да запазите всички витамини в зрънцето. Вземете цели плодове, внимателно ги изплакнете под поток от хладка течаща вода, внимателно сортирайте и сортирайте боклука, листата. След това, използвайки блендер, смилайте боровинките до пюре. Смесете получената маса със захар в равни пропорции, няма нужда да кипвате. Стерилизирайте буркани и найлонови капачки (капачките могат да се варят в продължение на пет минути). Поставете червеното пюре в стерилни буркани и покрийте с капаци, поставете на съхранение в хладилника. Когато се берат боровинките, бъдете идеално чисти, за да не се влошат допълнително. Тази рецепта за прибиране на червени боровинки ще ви позволи да създадете не само вкусно лакомство за зимата, но и най-добрият начин за лечение и предотвратяване на настинки.

2

Един от най-лесните начини за прибиране на червени боровинки е да ги оваляте в естествения си вид в стерилизирани буркани. За целта подгответе стъклени буркани без видими повреди и пукнатини. Измийте ги обилно с топла вода, използвайки сода за хляб или синтетичен препарат. Стерилизирайте съда във фурната или на пара. Сортирайте боровинките и сортирайте нискокачествено зрънце, боклук. Измийте го под течаща вода и прехвърлете в тава, бланширайте в продължение на пет минути. След това, използвайки чист черпак или голяма дървена лъжица, поставете Бери в подготвените буркани, изсипете вряща вода, покрийте с капаци и навийте. След това обърнете консервите и покрийте с топло одеяло, докато изстине. Препоръчва се да съхранявате такива боровинки в хладно помещение - изба или изба.

3

Можете да замразите боровинките за зимата. За да направите това, зрънцето трябва да бъде старателно измито, след което да се изложи върху кърпа или салфетка, за да се премахне излишната влага. След това поставете чисти и сухи червени боровинки в найлонови торбички (не се препоръчва да слагате повече от литър консерви от горски плодове в една торба), можете да използвате пластмасови контейнери за три до петстотин грама за тези цели. Моля, обърнете внимание, че излишъкът от въздух трябва да бъде отстранен от торбичките и изравнен. Замразете опакованото зрънце и го съхранявайте през цялата зима. Има и друг начин за замразяване. За да направите това, трябва да приготвите горския плод (измийте и изсушете), поставете го в контейнери и го залейте с пудра захар, изпратете го за съхранение във фризера.