Logo decormyyhome.com

Как да направим пералнята да издържи дълго време

Как да направим пералнята да издържи дълго време
Как да направим пералнята да издържи дълго време

Видео: How I held my breath for 17 minutes | David Blaine 2024, Юли

Видео: How I held my breath for 17 minutes | David Blaine 2024, Юли
Anonim

При закупуване на нова пералня, всеки иска те да издържат възможно най-дълго и да не добавят проблеми под формата на внезапна повреда на части. С времето да се предотврати преждевременното им износване и по този начин да се удължи живота на пералнята е възможно, ако не е мързеливо да следвате няколко важни съвета.

Image

Преди измиване

  • Преди да изпратите нещо за пране, по-добре е да инспектирате джобовете му, за да премахнете всички ненужни, включително и малки петна - най-лесно ще ги почистите с четка. За същата цел калъфките за възглавници и завивките са завити, за да премахнат остатъците, конците и купчината, депозирани в ъглите им.
  • Всички ципове, всички копчета на дрехите трябва да бъдат закрепени, вратовръзките, всичко, което едва се пришива, е пришито (в крайни случаи може да се отреже за известно време). Изпъкналите нишки от шевовете са фиксирани, тъй като по време на измиване цъфтят, те могат да запушат механизма, да се увият около въртящите се части от него, причинявайки им счупване.
  • При пране на неща, калъфките за възглавници и завивките се закрепват в няколко ръчно зашити шевове, за да се зашият дупки и по този начин да се предотврати пълненето на дребни предмети вътре и последващото им отлагане, което създава дисбаланс по отношение на разпределението на теглото. Можете да го намалите, ако поставите големи и малки неща, смесени в барабана, което влияе положително не само върху качеството на измиването, но и на цикъла на въртене.
  • Избелителите за пране, съдържащи хлор (включително неговите компоненти), могат да бъдат ефективни, но не ги използвайте като перилен препарат за пералня.
  • Всички почистващи препарати се поставят в машината съгласно инструкциите. Излишъкът от тях може да има много негативен ефект не само върху състоянието на прането, но и върху машината.
  • Поне веднъж годишно се препоръчва специално отстраняване на варови отлагания върху нагревателния елемент и други части на апарата, като се използват средства, специално проектирани за тази процедура. Тази процедура обаче може да бъде избегната, ако за всяко измиване се използват средства за омекотяване на вода.
  • Намаляването на температурата на измиване и скоростта на въртене ще намали износването на най-важните части на машината и ще им попречи да прераснат с варовити отлагания (мащаб).
  • Устройството не трябва да се претоварва с неща: по-добре е леко да се претоварва, отколкото да го запълва до очните ябълки.

След измиване

  • Барабанът се проверява за повреди. Всички елементи, които са паднали по време на измиване, се отстраняват.
  • Сгъвката на уплътняващата гума (по протежение на вратата) се огъва, избърсва се с чиста и суха кърпа. В машините за предно зареждане огънете сгъвката на уплътняващата дъвка (тази близо до вратата), избършете я по цялата обиколка с чиста, суха кърпа. Стените на барабана и контейнера с прах се подлагат на една и съща процедура. След това люкът се оставя да изсъхне за известно време, след което се затваря от прах.
  • При наличие на ръжда образувания на вътрешната повърхност на барабана, той се отстранява със специални средства, чийто състав не съдържа хлор.