Logo decormyyhome.com

Как да върнем цвета на цвета на избледнели дрехи

Как да върнем цвета на цвета на избледнели дрехи
Как да върнем цвета на цвета на избледнели дрехи

Съдържание:

Видео: FIKI & TSVETELINA YANEVA - NE ME OSTAVYAY / Фики и Цветелина Янева - Не ме оставяй, 2019 2024, Юли

Видео: FIKI & TSVETELINA YANEVA - NE ME OSTAVYAY / Фики и Цветелина Янева - Не ме оставяй, 2019 2024, Юли
Anonim

Много често невнимателните домакини след пране на дрехи могат да открият, че нещата им не са толкова ярки, както бяха наскоро. Оказва се, че нещото е хвърлено. Никой не иска да носи обикновени, тъпи дрехи, така че трябва да се опитате да възстановите бившата й свежест.

Image

Как да върнем цвета на избледнели дрехи?

На първо място, можете да опитате да боядисате избледнелото нещо в съвсем различен цвят. За това сега има много различни оцветители, естествени и изкуствени. Предимствата на този метод са не само в това, че дрехите ще изглеждат отново ярки и нови, но и в това, че малцина ще могат да разпознаят „старата блуза“ по нов цвят.

За да върнете оригиналния вид на любимите си неща ще помогне и тютюневото решение. За да го приготвите, вземете на половин литър вода 20 g от продукта. Измийте предмета, изсушете го, след което го избършете с кърпа, потопена в тютюнев разтвор. Не забравяйте, че при гладене на дрехи за първи път може да останат отлагания върху ютията, която ще трябва да почистите.

Най-лесният вариант е да дадете на продукта химическо чистене.

"Reanimate" цветни дрехи

Ако дрехите са загубили яркия си цвят, опитайте да ги изперете в пералня при температура 60 ° C или използвайте средство за отстраняване на петна, което трябва да бъде отбелязано с "Цвят". Накиснете дрехите, за предпочитане няколко часа, след това измийте.

Добавете амоняк към преварена вода и накиснете дрехи в този разтвор, изплакнете. Няколко дни след измиването дрехите ще имат остра миризма на амоняк и в крайна сметка тя ще изчезне.

Върнете цвета в бялото облекло

Сварете дрехите или изперете на 90 ° C.

Използвайте концентрирани продукти, които са предназначени за избелване на пожълтели неща.

Ако петната все още останат, смесете половин супена лъжица натриев хлорид, супена лъжица лимонена киселина и нишесте. Нанесете разтвора върху нещата от грешната страна, оставете го за 10-12 часа. След изплакнете дрехи, петна трябва да изчезнат.