Logo decormyyhome.com

Как да овлажним сухия въздух без помощта на овлажнител

Как да овлажним сухия въздух без помощта на овлажнител
Как да овлажним сухия въздух без помощта на овлажнител

Видео: What to Do if You Come Down with COVID-19? 2024, Септември

Видео: What to Do if You Come Down with COVID-19? 2024, Септември
Anonim

По време на отоплителния сезон мнозина са изправени пред проблема със сухия въздух в апартамента, което може да доведе до главоболие и безсъние. При сух въздух се получава изсушаване в назофаринкса, което води до настинки. Най-лесният изход от тази ситуация е да закупите овлажнител за въздух, но има алтернативни методи, които всеки може да използва.

Image

Резервоари за вода

За да овлажните въздуха, достатъчно е да поставите контейнери за вода в стаята. Препоръчително е да изберете ястия с големи вратчета. Колкото по-голяма е зоната на изпаряване, толкова по-добре ще бъде намокрянето на помещението.

Можете да използвате аквариум като овлажнител, а растенията в аквариума ще се превърнат в допълнителен източник на кислород.

Сушене на закрито

Image

Сушенето на дрехи е чудесен начин за овлажняване на сух въздух. Можете да прибягвате до този метод само със сух въздух, в противен случай може да се появи мухъл. За да навлажните въздуха, просто намокрете кърпата и я окачете на батерията.

Овлажнете въздуха с обикновено устройство, направено от консерви и превръзки. Налейте вода в буркана, поставете единия край на превръзката във вода и отпуснете другия върху батерията. Бурканът може да бъде заменен с пластмасова бутилка, която трябва да бъде прикрепена към батерията.

Image

Овлажняване със стайни растения

Най-добрите „живи овлажнители“ са растения като папрат, фитон, орхидея, фикус и хибискус.

И накрая още един съвет. Не забравяйте за насищането на стаята със свеж, уличен въздух. Не забравяйте да проветрите стаята. Зимният мразовит въздух върши отлична работа за овлажняване на стаята и елиминира бактериите и вирусите. Проветрявайте поне 2-3 пъти на ден.