Logo decormyyhome.com

Как да увеличите мощността на прахосмукачка

Как да увеличите мощността на прахосмукачка
Как да увеличите мощността на прахосмукачка

Видео: Мощна Прахосмукачка за сухо и мокро чистене 12V 70W 2024, Юли

Видео: Мощна Прахосмукачка за сухо и мокро чистене 12V 70W 2024, Юли
Anonim

Понякога възникват ситуации, когато прахосмукачката не се справи със задачата, възложена му при почистване на къщата. Не бързайте веднага да отидете на услугата или да се обадите на съветника. Този проблем може да бъде решен независимо.

Image

Ще ви трябва

  • - прахосмукачка;

  • - филтри;

  • - вода;

  • - кошчето.

Инструкция за употреба

1

Как да увеличите мощността на прахосмукачката за по-добро засмукване на боклук и прах от двореца? Направете едно полезно нещо - погледнете филтърната система на вашата прахосмукачка. Той може да бъде запушен и поради това прахосмукачката губи всмукателна сила. Първият филтър във филтриращата система е торбата, която е основната пречка прахът да попадне в прахосмукачката с въздушен поток. Отворете капака на прахоуловителя (обикновено е на резето), извадете торбата, в която се събира боклука, изсипете съдържанието му в кошчето и извадете добре прахоуловителя. След това го проверете за цялост; ако е без дупки, след това го поставете обратно, докато торбата не се притиска към отвора, който води до мотора на прахосмукачката. Изхвърлете хартиената торбичка за еднократна употреба и поставете нова.

2

Вторият филтър, който служи за защита на двигателя от случайни прахови частици, е разположен пред двигателя. Проверявайте го редовно, но не толкова често, колкото прахоуловител. За да проверите второто средство за почистване, извадете торбата и издърпайте филтъра, който се намира пред отвора на двигателя, издърпвайки нагоре. Почистването на това оборудване леко ще увеличи мощността на прахосмукачката.

3

Ако нямате скъпа прахосмукачка, тогава върху нея трябва да има плосък филтър, изработен от пресован материал от микрофибър или гума от пяна; ако е повреден, намерете подобен материал и изрежете същата част с ножица. В по-скъпите устройства може да има нера филтри, които се измиват. Ако имате такъв, вземете филтър и го измийте под топла струя вода, след това го изсушете и го върнете обратно. Не забравяйте да проверите филтъра за дупки. Още по-скъпите филтри са въглеродните филтри. Те са най-практичните и надеждни. Те също трябва да бъдат измити, изсушени и поставени на място в прахосмукачката.

4

Последният филтър в системата за почистване се намира след двигателя на изхода на въздуха на прахосмукачката - той улавя въглищен прах от четките на електродвигателя. Този финален филтър за почистване има най-малък ефект върху мощността, но все пак допринася за него, когато е напълно запушен с боклук. На изхода на въздушния поток от прахосмукачката трябва да има капак - свалете го и под него намерете и отстранете филтъра, те обикновено са направени от лист филтър материал с маркировка FST 0001. Ако той е запушен и боядисан в черен цвят от прах от четките на двигателя, по-добре е да го смените. Потърсете същия материал в магазините за резервни части или вземете подобен материал, изрежете новия според размера на стария филтър и след това го инсталирайте под капака. Трябва да се отбележи, че тези филтри се използват не само в обикновени прахосмукачки, но и в прахосмукачки без торба и прахосмукачки с аквафилтър.

Свързана статия

Как да изберем прахосмукачка за автомобил

Мощност и ефективност