Logo decormyyhome.com

Как да премахнем миризмата на лак

Как да премахнем миризмата на лак
Как да премахнем миризмата на лак

Видео: Сваляне на гел лака в домашни условия? | уроци за маникюр 04 2024, Юли

Видео: Сваляне на гел лака в домашни условия? | уроци за маникюр 04 2024, Юли
Anonim

Миризмата на лак е не само дразнеща, но и може да бъде вредна за здравето. Ето защо, опитайте се да го премахнете възможно най-скоро. Можете сами да решите този проблем с помощта на импровизирани инструменти.

Image

Ще ви трябва

Сол, активен въглен, лук, чесън, ароматизирани свещи, етерично масло, пречиствател на въздуха.

Инструкция за употреба

1

Възстановете вентилационната система. За целта отворете прозорците и вратите, осигурете прилив на чист въздух. След известно време няма да помиришете лака. Ако в дома ви е инсталиран климатик, тогава обратно - затворете го.

2

Изсипете солта в чиниите и ги поставете на закрито. Или пригответе физиологичен разтвор. Изсипете вода в леген и разтворете малко количество сол. Опитайте се периодично да променяте решението на ново. Също така имайте предвид, че колкото по-голяма е водната повърхност, толкова по-бързо ще се елиминира миризмата. Можете също така да използвате активен въглен. Има добри адсорбиращи свойства.

3

Намокрете чаршаф или кърпа в чиста вода, извийте и окачете около апартамента. Както знаете, влажната кърпа ефективно абсорбира неприятните миризми. Когато листът изсъхне, изплакнете го в течаща вода и повторете процедурата отново.

4

Настържете глава чесън или лук. Поставете получените картофено пюре в малък съд и оставете за една нощ в стаята, където трябва да се отървете от миризмата на лак.

5

Запалете няколко ароматизирани или обикновени свещи. За да предпазите свещта от вятъра и вашия имот от възможен пожар, използвайте специални лампи. Ароматните торбички, пълни с билки, дават добър ефект. Поставете ги в стаята и след няколко часа няма да има следа от неприятната миризма.

6

Нанесете няколко капки парфюм или етерично масло върху студена лампа с нажежаема жичка. Докато се затопли, ароматът ще се разпространи в цялата стая, прекъсвайки миризмата на лак.

7

Използвайте пречиствател за въздух. Включете уреда и излезте от стаята. След няколко часа миризмата на лак трябва да изчезне. Но ако за първи път не сте успели да постигнете желания резултат, повторете процедурата. Точното време може да се определи само експериментално. Може да отнеме 1 час, за да се елиминира едната миризма, а ден на други.