Logo decormyyhome.com

Как да премахнем миризмата на чесън

Как да премахнем миризмата на чесън
Как да премахнем миризмата на чесън

Видео: премахване на 100% от въшки и гниди с този прост, естествен рецепта 2024, Юли

Видео: премахване на 100% от въшки и гниди с този прост, естествен рецепта 2024, Юли
Anonim

Чесънът е здраво растение. Той се използва широко в готвенето - като компонент на месни, гъбни и зеленчукови ястия, супи, всякакви туршии и маринати. Освен това е много ефективен като лекарство против грип. Но имайки толкова много положителни качества, той понякога дава на човек неприятни минути. В крайна сметка това растение има много силна и устойчива миризма! Как да се отървете от лошия дъх след консумация на ястия с чесън?

Image

Ще ви трябва

  • - магданоз или дафинов лист;

  • - лимон или лайм;

  • - мляко;

  • - кафено зърно;

  • - дъвка.

Инструкция за употреба

1

Има прост, но доста ефективен инструмент. Факт е, че по-голямата част от „вината“ за неприятна миризма лежи върху сърцевината, която е във всяка скилидка чесън. Ако преди готвене внимателно нарежете чесъна заедно и извадете сърцевината, след ядене на това растение миризмата от устата в крайна сметка ще стане много по-слаба.

2

Все пак миризмата ще бъде доста различима. Затова е по-добре да го „заглушите“, като ядете продукт със силен и устойчив аромат. Магданозът се счита за добро средство. След като сте изяли няколко клона от това зелено (особено ако е сочно), можете да „маскирате“ миризмата на чесън. Можете също да дъвчете дафинов лист; Разбира се, вкусът му е доста неприятен, но елиминира миризмата доста добре.

3

Ако под ръка няма свеж магданоз или дафинов лист, дъвчете тънка филия лимон. Сокът му също заглушава добре аромата на чесън. Липата е още по-ефективна за тази цел.

4

Е, какво ще стане, ако човекът не понася киселия сок от лимон или лайм? Например той има заболявания на стомашно-чревния тракт. След това изплакнете устата си с малко мляко, за предпочитане прясно мляко.

5

Някои хора твърдят, че най-добрият начин да се удави неприятната миризма на чесън е внимателно да се гризат печените кафени зърна. Всъщност ароматът на кафе е толкова силен и характерен, че на неговия фон едва ли ще се появи миризмата на чесън.

6

В краен случай можете да прибягвате до помощта на дъвка със силен "парфюм", например с мента или ментол. Известно време ще заглуши миризмата на чесън, но не забравяйте, че след половин час миризмата ще се върне отново.

7

Помнете стария доказан начин. Ако наистина искате да ядете чесън, но в същото време избягвате лошия дъх, можете да погълнете цели скилидки, без да ги дъвчете.