Logo decormyyhome.com

Как да премахнете теч в тоалетната

Как да премахнете теч в тоалетната
Как да премахнете теч в тоалетната

Видео: Ремонт на тоалетно казанче 2024, Юли

Видео: Ремонт на тоалетно казанче 2024, Юли
Anonim

За да живеете в апартамент с комфорт, трябва внимателно да следите дали всички комуникации работят. Малко вероятно е някой да хареса, когато съседите отдолу са посред нощ и крещят с гневни гласове, че ги заливат. Това може да се случи например, ако тоалетната изведнъж изтече. Преди да предприемете каквито и да било мерки за отстраняване на неизправността, е необходимо да разберете причината за възникването му.

Image

Ще ви трябва

  • - щипки за метал;

  • - уплътнител;

  • - дренажен клапан (възможно).

Инструкция за употреба

1

Проверете маркуча за пълнене. В случай на нарушения в работата на маркуча за пълнене, се наблюдава рязък спад на налягането на водата, която се подава в резервоара. В същото време изпускателният клапан не може напълно да затвори отвора на резервоара и водата постоянно тече в тоалетната. За да отстраните тази повреда, отстранете капачката на резервоара и разгледайте маркуча за пълнене, който е свързан към входящия клапан. Уверете се, че маркучът за пълнене е на правилното ниво по отношение на преливната тръба. Над най-високата му точка положението на маркуча не трябва да бъде по-високо от три сантиметра. След проверка на фиксирането и позицията на пълнещия клапан е необходимо да се повтори цикълът на пълнене на резервоара и източване на водата, за да се оцени резултатът.

2

Проверете настройката на поплавъка. С помощта на поплавък се контролира нивото на подадената вода в резервоара. Ако поплавъкът е слабо регулиран, например, е твърде нисък, ще има твърде малко вода за нормално оттичане. Прекалено високото положение на поплавъка нарушава всмукателния клапан. На преливната тръба се поставя маркировка като насока за регулиране на поплавъка. С него можете да приведете в ред поплавъка. Необходимо е да се проследи целият процес на пълнене на резервоара. Ако тя е запълнена до ниво, което е над или под маркировката, нивото на поплавъка ще трябва да се регулира - това може да се извърши ръчно, като фиксираме поплавъка малко по-високо или по-ниско от зададеното ниво.

3

Опитайте да регулирате лоста за източване. Твърде късата или заплетена верига предотвратява пълното затваряне на изпускателния клапан - изтичането ще бъде постоянно. Ако веригата провисне, изпускателният клапан не може да се отвори напълно при източване на водата и налягането ще бъде ниско. Положението на веригата трябва да бъде такова, че да провисва, но леко.

4

Сменете изпускателния клапан. Най-често изтича тоалетна, защото водата непрекъснато тече от резервоара в купата. Това се дължи на неправилно функциониращ дренажен клапан. Ако го коригирате, можете да възстановите нормалното функциониране на резервоара. Но е по-добре първо да се уверите, че са изключени други причини за теча. Ако всички горепосочени точки не са причина за изтичането, това може да бъде само дренажен клапан. Стените му по време на дългосрочна експлоатация могат да бъдат деформирани, което не позволява да се задържи натрупаната вода в резервоара. В резултат на това има непрекъснат поток вода и няма смисъл да коригирате клапана - можете само да го замените.

Обърнете внимание

Ако се открие теч на пода под тоалетната, може да не е веднага ясно защо е възникнал. За да се елиминира разбивката, е необходимо да се определи причината. Повечето от тези неизправности могат лесно да бъдат отстранени със собствените си ръце.

Полезни съвети

Ако уплътненията са разхлабени, тоалетната също може да изтече. Лесната работа на всички фуги с уплътнител може да помогне за отстраняване на проблема.