Logo decormyyhome.com

Как да премахнем неприятната миризма на пот от обувките

Как да премахнем неприятната миризма на пот от обувките
Как да премахнем неприятната миризма на пот от обувките

Видео: Как да контролираме неприятния мирис на пот подмишниците 2024, Юли

Видео: Как да контролираме неприятния мирис на пот подмишниците 2024, Юли
Anonim

Това е обувки, които придружават човек през целия ден, на работа, в стените на къщата, по време на спорт, така че основната задача е да гарантираме не само чистотата на нашия партньор в ежедневието, но и да го отървем от миризмата, най-често миризмата на пот. За да избегнете миризмата на пот в ежедневни обувки, трябва да се спазват редица правила.

Image

Инструкция за употреба

1

Предпоставка за правилната грижа е сезонното изсушаване на обувките. Ако обувката не е достатъчно добре изсушена, в нея започват да се размножават опасни бактерии, което впоследствие гарантира не само наличието на неприятна миризма, но и инфекция от гъбичките по краката. Необходимо е да изсушите не само стелката, но и козината като цяло.

За да не се утаи миризмата на пот в обувките ви, следвайте основните правила за хигиена и никога не носете обувки на бос крак.

2

Ако има проблем с прекомерното изпотяване на краката, давайте водни процедури поне два до три пъти на ден. Използвайте талк на прах, този инструмент не само ще осигури ежедневен комфорт, но и ще премахне неприятните миризми. При прекомерно изпотяване на краката не се препоръчва да се носят синтетични чорапи; памучните продукти ще бъдат най-доброто решение. За да осигурите максимална свежест през целия ден, използвайте дезодорант за крака, това е най-добрият начин да се справите с неприятните миризми.

3

Много производители на обувки имат в своите колекции специализирани стелки за обувки, най-често те са изработени от силно абсорбиращи материали, които предотвратяват миризмите на пот. Ако прекарвате по-голямата част от времето в офиса, се препоръчва да смените уличните си обувки на по-удобна и отворена офис двойка.

4

Много домакини имат в арсенала си прости начини да премахнат неприятната миризма на пот в дома. Вечер изсипете малко сода за хляб във всяка стелка, разклатете я сутрин и премахнете миризмата. Вместо сода може да се използва брашно или нишесте. Течният амоняк ще послужи като добра профилактика за премахване на неприятна миризма. След като обработите вътрешната повърхност на обувката с алкохол, ще премахнете всички неприятни миризми и ще придадете по-свеж вид на ежедневните обувки. Много домакини в борбата срещу неприятната миризма на обувки използват зелен чай, продуктът е много ефективен в борбата с миризмата и елиминира микробите. Със силна запарка от чай внимателно обработете вътрешността на обувката и оставете да изсъхне, този метод се използва широко в Сингапур. Ако няма зелено, вземете сухи листа от черен чай, изсипете го в обувките и оставете до сутринта. В същия случай можете да използвате сухи зърна карамфил, както и мента. Ако миризмата на пот е стара, избършете вътрешността на обувката с резен лимон, този инструмент перфектно унищожава всички неприятни миризми.