Logo decormyyhome.com

Как да премахнете миризмите

Как да премахнете миризмите
Как да премахнете миризмите

Видео: Съветите на Лео - как да премахнем миризмата на лук 2024, Юли

Видео: Съветите на Лео - как да премахнем миризмата на лук 2024, Юли
Anonim

Всяка къща има своя уникална атмосфера и мирис. Добре е, когато тази миризма е приятна, но когато неприятните миризми от хладилника, мивката, кошчето, обувките и храната са смесени, тогава поне бягайте от дома.

Image

Инструкция за употреба

1

Да започнем с кухнята. Първият източник на лоша миризма е хладилникът. Първо трябва да го измиете с помощта на домакински химикали или оцет, който също се справя добре с тази задача. Разрежда се в равни части с вода и се избърсва вътре в хладилника. След това вземете водка или капнете няколко капки амоняк във вода и отново преминете през вътрешността на хладилника. Сега всички миризми трябва да бъдат елиминирани. След като измиете хладилника по този начин, го поддържайте чист и използвайте различни абсорбиращи миризми. Търговският абсорбиращ мирис съдържа въглен, който абсорбира всички миризми в хладилника перфектно. Можете също да изсипете натрошен активен въглен или сода в малък контейнер и да поставите на всеки рафт. Друг начин е да поставите филийки ръжен хляб на рафтовете на хладилника. Ароматните билки ще убият миризмата за известно време: мащерка, целина, естрагон, босилек. Възможно е да се направи въздушен абсорбатор от лимон: разрежете го наполовина, извадете пулпата и поръсете ориз, сода или кафяв хляб. Не забравяйте да го сменяте на свеж веднъж седмично.

2

Случва се кухнята да мирише на консерви и прибори. За да премахнете неприятна миризма от чайник или тиган, просто сложете в нея парче рафинирана захар, след което затворете и извадете. Миризмата я нямаше. Можете да се отървете от неприятната миризма на мухъл в бутилки с кафе основа, като го излеете там и го оставите за няколко часа. За да не рибата да излъчва силна миризма при пържене, сложете картофи, нарязани на кубчета в масло. Миризмата на риба като цяло е много постоянна и може да бъде трудно да се отървете от нея. Вземете спящите листа от чай и разтрийте съдовете върху него, като го измиете също ще се отървете от миризмата на риба. Действа и сухата горчица. И така, че дъската, на която нарязват лук или чесън, да не мирише на аромата им, да го избършете с резен лимон. Можете да отървете ръцете си от ароматите на кухнята, като ги избършете със сол или смляно кафе, след което трябва да се измиете със сапун и вода.

3

Както можете да видите, универсалните абсорбатори на естествена миризма като сол, сода, лимон, кафена основа, оцет могат да се справят адекватно с миризмите в кухнята. И колкото по-малко химия използвате в кухнята, толкова по-добре.

4

В жилищните помещения има голямо разнообразие от източници на миризма. Например, миризмата на боя може да се елиминира чрез разтриване на глава чесън или изсипване на сол в чинии. Поставете ги в цялата стая и опияняващата миризма ще изчезне по-бързо. След това отворете прозорците. Тютюнът е по-труден за справяне. Тук отварянето на прозорците не може да направи. Опитайте да се отървете от него, като разнесете 2-3 мокри парцала в цялата стая. Горещите свещи също изхвърлят тази неприятна миризма. Ако обувките миришат, тогава можете да се отървете от миризмата, като я избършете вътре с памучен тампон, потопен или в калиев перманганат (ако обувките са тъмни), или в разтвор на водороден прекис (за леки обувки).

Свързана статия

Как да премахнете неприятните миризми в апартамента

премахнете миризмата на риба