Logo decormyyhome.com

Как да унищожим плесен по стените

Как да унищожим плесен по стените
Как да унищожим плесен по стените

Видео: Премахване на мухъл по фасада или вътрешни стени 2024, Юли

Видео: Премахване на мухъл по фасада или вътрешни стени 2024, Юли
Anonim

Гъбичката, която се появява по стените и в ъглите на влажните помещения, не само разваля външния вид на къщата, но също така има отрицателен ефект върху човешкото здраве. Мухълът може да причини различни кожни заболявания, да засегне дихателната и кръвоносната системи и дори мускулно-скелетната система. Затова във всеки случай е невъзможно да се предотврати появата на неприятна слуз и сиво-зелени набези в дома.

Image

Ще ви трябва

  • гумени ръкавици;

  • -respirator;

  • - четка или пистолет за пръскане;

  • - меден сулфат;

  • хлор на основата на хлор;

  • - антисептичен грунд.

Инструкция за употреба

1

Първо, опитайте се да намалите влагата в стаята. За целта се уверете, че кранчетата не пропускат никъде, водата не попада по стените, покривът не тече, няма места, където се събира конденз и няма пукнатини в стените, през които влагата може да навлезе.

2

Проверете отработената вентилация и проветрете стаите добре. Можете да намалите влажността в помещението с помощта на климатик, но за да не се утаи гъбата в климатика, използвайте устройство с филтри със специално импрегниране.

3

Изсушете добре стаята. За да направите това, можете да използвате електрически нагревател или строителен сешоар.

4

Когато започнете да унищожавате гъбичките, внимавайте да не вдишвате въздуха, замърсен със спорите на гъбата, както и да предотвратите попадането им върху кожата. Ето защо е препоръчително да имате респиратор и дълги ръкавици.

5

Отстранете всички влажни неща, стари покрития, включително тапети и боя от стаята. Използвайте шпатула, за да премахнете мухъл от стените. Ако гъбата е проникнала дълбоко, отстранете целия завършек, евентуално дори до тухла или бетон.

6

За да се отървете от гъбата, можете да използвате както традиционни състави, така и специални средства, предназначени за борба с гъбичките.

Меден сулфат. Разредете праха в съответствие с инструкциите и нанесете с четка върху засегнатата област.

7

Избелвач на основата на хлор. Този състав се прилага на три слоя.

8

Специални антисептични грундове. В магазините за строителни материали има много такива средства и те са предназначени не само да унищожат, но и да предотвратят появата на всякакви гъбички. Обикновено те са веднага готови за употреба.

9

Нанесете продукта равномерно върху чиста и суха повърхност с четка или пистолет за пръскане.

10

След изтичане на 6 часа след третиране, отново почистете всички засегнати повърхности, изплакнете с вода, подсушете с електрически нагревател и отново третирайте с антисептик.

11

При отстраняване на мухъл почиствайте и онези повърхности, по които няма видими повреди, за да се изключи възможността за оцеляване на гъбичните спори на други благоприятни за тях места.

12

След като сте убедени, че гъбата никъде не е намерена, внимавайте да създадете условия, които предотвратяват появата й: не позволявайте прекомерна влажност, проветрете помещението, отстранете излишните стайни растения и, докато подреждате мебели, оставете празнини за циркулация на въздуха.