Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за велурени обувки

Как да се грижим за велурени обувки
Как да се грижим за велурени обувки

Видео: Как почистить замшевую обувь и как ухаживать за обувью 2024, Юли

Видео: Как почистить замшевую обувь и как ухаживать за обувью 2024, Юли
Anonim

Велурени обувки изглеждат много красиви и елегантни. Този материал обаче е доста настроен и освен това изисква специални постоянни грижи. Влажно време, прах, мръсотия и неправилно съхранение може бързо и трайно да съсипе прекрасни велурени обувки или ботуши.

Image

Ще ви трябва

- картонена кутия; - четка за велур; - водоотблъскваща импрегнация; - мека кърпа; - вряща вода; - грис; - сода; - мляко; - боя за велур.

Инструкция за употреба

1

Опитайте се да носите велурени обувки само в хубаво време. Влагата и мръсотията са пагубни за този материал и могат значително да го повредят. Най-добре е да закупите велурени обувки като допълнителен чифт, който можете да носите от време на време. Тогава ще запази атрактивния си вид по-дълго.

2

Периодично обработвайте обувки или ботуши със специална водоотблъскваща импрегнация, която се продава в магазините за обувки. Тя ще помогне да се грижи за велурени обувки. За първи път това трябва да стане три пъти, за да може обувката да изсъхне на интервали. И след това може да се обработва няколко пъти месечно, в зависимост от честотата на носене.

3

Почиствайте обувките си всеки път след разходка, дори ако времето е сухо. Материалът от велур привлича много добре праха, което също може да го повреди, така че е много важно да го почиствате постоянно. Използвайте специална четка с гумирани краища, метални зъби и синтетична гъба. Последният отлично елиминира праха.

4

Ако имате мокри и петна велурени обувки, не бързайте веднага да ги почистите. Първо, оставете да изсъхне естествено, далеч от батерии и пряка слънчева светлина - те също са вредни за този материал. След това поръсете малко грис върху изсушената кал и почистете проблемната зона със синтетична гъба.

5

Премахнете потъналите петна с разтвор от 1 ч.л. сода и 3 супени лъжици. л. мляко. Намокрете мек парцал в него, изстискайте го и избършете проблемната зона. След това измийте парцала под чиста вода и го пуснете отново върху петното. Оставете обувките да изсъхнат малко и вървете по закърнената зона с гумирания край на четката.

6

Периодично нанасяйте специална боя за велур върху обувките - това ще помогне да се поднови. В зависимост от тона на ботушите, боята може да бъде цветна или безцветна.

7

Дръжте велурени обувки само в картонени кутии, далеч от слънчева светлина и батерии. И в никакъв случай не го поставяйте в найлонов плик.

Полезни съвети

Горещата пара също ще помогне за премахване на изсъхналите замърсявания. Просто задръжте обувките си върху нея за няколко минути и след това я намажете с четка.