Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за перука

Как да се грижим за перука
Как да се грижим за перука

Съдържание:

Видео: Пробвам перука за първи път! 💕🎀💁🏽‍♀️ Ash Pink Wig by EvaHair 2024, Юли

Видео: Пробвам перука за първи път! 💕🎀💁🏽‍♀️ Ash Pink Wig by EvaHair 2024, Юли
Anonim

Един от любимите начини за трансформиране на жена е смяната на прическата. Можете коренно да промените прическата си, без да навредите на собствената си коса с помощта на богат асортимент от съвременни перуки. Но, за да изглежда перуката стилна и добре поддържана, е необходимо да се спазват основните правила за грижата за нея.

Image

Перуката е идеална възможност да експериментирате с промяната на собствения си имидж и да дадете на косата си добра почивка от въздействието на химикали, бои и горещ стайлинг. Ако една перука започне да губи своята красота и блясък на косата, тогава е време да я почистите.

Фалшива перука за коса

Грижата за перука, направена от изкуствена коса, се свежда преди всичко до нежно сресване. За целта тя се фиксира върху специална заготовка или върху буркан с подходящ размер - тази мярка предотвратява издърпването на косата, което често се случва при сресване на перука, лежаща на ръцете ви.

За сресване се използва специална четка или гребен с редки зъби. Заплетените къдрици предварително се разглобяват внимателно с пръсти и след това се сресват, като се започне от краищата на нишките и се придвижва до върха на перуката. Ако косата е къдрава - те се сресват само с пръсти, не можете да използвате гребени и четки, защото къдрици от това се развиват и косата лесно се наранява.

Трябва да измиете синтетична перука в хладка вода, в която е разтворен лек шампоан. Перуката се потапя във вода и се оставя за 5-10 минути, след което внимателно се изплаква в хладна вода, опитвайки се да не се смесва косата.

След измиване можете да използвате балсам, който ще придаде на изкуствената коса допълнителна мекота - балсамът се разтваря в едва топла вода, перуката се потапя в разтвора и се оставя да действа 10 минути. Изплакнете косата след прилагането на балсама не е необходимо.

Сушенето на перуката се извършва първо на кърпа - за да абсорбира излишната вода, а след това - на заготовка, докато не изсъхне напълно. Мократа перука не трябва да се притиска, усуква или изкривява. Докато косата е мокра - те могат да се напръскат с балсам, което ще добави пухкавост на косата и ще избегне натрупването на статично електричество.

Оформянето на косата се извършва без използването на сешоар, ролки за коса и щипки.