Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за обувките при мокро време

Как да се грижим за обувките при мокро време
Как да се грижим за обувките при мокро време

Видео: Белезите на времето 2008 с бг аудио (романтичен) 2024, Юли

Видео: Белезите на времето 2008 с бг аудио (романтичен) 2024, Юли
Anonim

Как правилно да се грижим за обувките при мокро време? Този въпрос притеснява, може би, всеки, който иска обувки да го издържат възможно най-дълго. Мръсотия, прах, локви, висока влажност на въздуха - всичко това води до факта, че през есента обувките са постоянно изложени на влага.

Общи правила за грижа за обувките:

Image
  • На повърхността на нова обувка, преди да я поставите за първи път, е необходимо да нанесете специален продукт с водоотблъскващ ефект.

  • Мръсните обувки трябва да се мият под топла вода. В същото време трябва да се уверите, че водата не попада вътре в обувката, за да не разваляте изолационния слой.

  • Чистите обувки трябва да се изсушат малко, за това ги поставете за 2-3 часа на топло място. Не сушете обувки в близост до отоплителни уреди, не е препоръчително да използвате сушилня за сушене. Това може да допринесе за бързото изсушаване и свиване.

  • След изсушаване е необходимо да почистите обувките с помощта на специална четка за обувки. Обувките от велур могат да бъдат допълнително обработени с фина шкурка.

  • Достатъчно изсушените обувки трябва да бъдат третирани с крем за обувки и отново да се изсушат.

  • След окончателното изсушаване отново нанесете лака за обувки и започнете процеса на полиране. Основното, което трябва да се има предвид, е черен крем да се използва за черна кожа, а безцветен крем за обувки се използва за оцветена кожа.

  • През зимата, ако улицата не е влажна и мръсна, достатъчно е просто да се отърсите от снега при завръщане у дома и да избършете обувките със сух парцал, за да премахнете излишната влага.