Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за Cupronickel инструменти

Как да се грижим за Cupronickel инструменти
Как да се грижим за Cupronickel инструменти
Anonim

Ценителите ценят приборите, направени от никелово сребро за естетическия им вид и издръжливост. Cupronickel включва мед и никел, тази сплав е устойчива на корозия, тя също често се нарича бяла мед. Въпреки това, въпреки това, столовите прибори от Cupronickel понякога трябва да се почистват, защото с течение на времето блясъкът, който им придава луксозен вид, не става толкова ярък.

Image

Cupronickel е познат на човека от III век, а името му е дадено от френските учени Майо и Шорие (фр. Maillot, Chorier) - те провеждат експерименти с тази сплав. Днес никеловото сребро се прави не само от всички видове прибори, но и евтини бижута и художествени продукти.

Как да почистите елементи от Cupronickel

Когато почиствате продуктите от Cupronickel, трябва да се спазва известно внимание: те не могат да бъдат третирани с химически агенти с хлор, тъй като той окислява сплавта. Също така, не мийте прибори за хранене от Cupronickel в съдомиялна машина. Най-добре е да ги измиете с ръце в топла вода, след като ги разтриете с паста за зъби или прах за зъби - фин абразив няма да повреди лъскавата повърхност и перфектно ще я почисти. Друг начин за пречистване на Cupronickel е рядък разтвор на лимонена киселина или концентриран солен разтвор с фино натрошени яйчни черупки.

Ако на уредите се появят петна, те лесно могат да бъдат почистени с топъл разтвор на 8% оцет. Просто намокрете мека кърпа в нея и я избършете с Cupronickel. След всяко почистване те трябва да бъдат добре измити с вода и избърсани на сухо.

Как да съхранявате елементи, изработени от никелово сребро

Необходимо е продуктите на Cupronickel да се съхраняват по специален начин: плътно увийте в полиетилен или в дебела хартия. В противен случай Cupronickel може да придобие неприятна специфична миризма. Можете да се отървете от него с разтвор на сода-сол: в плитък съд, покрит с фолио и напълнен с гореща вода, разтворете 3 супени лъжици сол и 1 лъжица сода. Необходимо е устройствата в този разтвор да се съхраняват от 8 до 10 часа, след което миризмата ще изчезне и Cupronickel ще стане като нов.

Важно условие: за изделия, изработени от никелово сребро, да се съхраняват правилно, те трябва да са напълно сухи.