Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за кожено яке

Как да се грижим за кожено яке
Как да се грижим за кожено яке

Видео: Как да се грижим за Кожените якета ?! 2024, Юли

Видео: Как да се грижим за Кожените якета ?! 2024, Юли
Anonim

Удобно и практично кожено яке може да издържи много по-дълго, ако не забравите за правилата за грижа за него. Широки рамене, дишаща покривка и температура не по-висока от двадесет градуса ще помогнат на този елемент от гардероба да поддържа форма, а навременното и правилно отстраняване на мръсотията ще позволи на якето да изглежда добре няколко години след покупката.

Image

Ще ви трябва

  • - смляно кафе;

  • - защитен състав за кожата;

  • - мека четка;

  • - рамене.

Инструкция за употреба

1

След като купите кожено яке, прочетете инструкциите за грижа за него. По правило тези препоръки могат да бъдат намерени на етикета, прикрепен към облицовката. Запознаването с вашите съвети за грижа няма да отнеме много време, но може да ви спести от грешки. Така че, когато обработвате якета, украсени с вложки, изработени от други материали, не се препоръчва да се прилага почистващ агент върху декоративни парчета дрехи. В допълнение, съставът, използван за грижа за един тип кожа, може да не е подходящ за материал от друг тип.

2

Новото кожено яке често има характерна миризма, която може да бъде премахната със смляно кафе. Разстелете дрехи върху равна повърхност и поръсете със сух прах. След ден разклатете кафето с мека четка с кръгла купчина в напречно сечение. Не използвайте този метод за отстраняване на миризми от светла кожа, което може да остави следи от кафе.

3

Преди да облечете новото нещо за първи път, обработете повърхността на якето със защитно водоотблъскващо съединение. Сако, напоено по този начин, ще се намокри по-малко и е по-удобно да премахнете мръсотията, която може да се появи по време на износване, от третираната повърхност. Най-добре е да използвате защитни съединения, препоръчани от производителя на якето.

4

Ако не сте сигурни в качеството на избрания продукт, опитайте неговото действие върху малка част от кожата, разположена от вътрешната страна на якето. За да направите това, поставете подгъва в долната част на продукта, широки квоти или вътрешната страна на маншетите.

5

Въпреки изобилието от защитни спрейове, предназначени за обработка на кожени изделия, дрехите, изработени от този материал, не се препоръчват да бъдат изложени на силен дъжд. Ако това се случи, внимателно изправете якето и отстранете водата с повърхността му с мека кърпа. Изсушете дрехите си на стайна температура, като го окачите далеч от яркото слънце, батериите за централно отопление и отоплителните уреди.

6

Ако повърхността на якето е прашна, почистете я със суха мека четка или гъба. Ако дрехите са ушити от порест материал, струва си да правите тази процедура редовно.

7

За да запазите сакото привлекателно за времето, докато не го носите, разтворете го на широките му рамене и го поставете в добре проветриво тъмно помещение с влажност на въздуха в рамките на шестдесет и седемдесет процента и температура не по-висока от двадесет градуса. Можете да поставите върху кожен продукт капак, изработен от материал, който добре пропуска въздух.

  • Насоки за грижа за кожата
  • как да се справя с кожено яке