Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за делфиниума

Как да се грижим за делфиниума
Как да се грижим за делфиниума

Съдържание:

Видео: RimexTV: Избрахте ли цвете за 8 март? 2024, Юли

Видео: RimexTV: Избрахте ли цвете за 8 март? 2024, Юли
Anonim

Делфиниумите, известни още като larkspur, са едни от най-красивите градински цветя, характеризиращи се с разнообразие от сортове. Това е растение, устойчиво на замръзване и засушаване, способно да украсява сайта и да расте добре на почти всяка почва.

Image

Характеристики на грижата за делфиниумите

Делфиниумите са доста непретенциозни многогодишни растения, които не изискват никакви специфични грижи. Ако наблюдавате редица тънкости, тези цветя ще радват окото ви през цялото лято.

На първо място, обърнете внимание на това как поливате растенията. Делфиниумите се нуждаят от много влага, но много градинари правят следната грешка: наливат вода върху листата, в резултат на което корените й получават малко, а на растението се образува брашнеста мана. Делфиниумите трябва да се поливат веднъж седмично, оптималното количество течност е една кофа. След поливане е силно препоръчително да разхлабите земята около тях. Най-общо казано, това е необходимо не само за предотвратяване на застоя на вода, но и за да проникне повече въздух през горния слой на почвата. Основното нещо е да не прекалявате: не трябва да излизате по-дълбоко от пет сантиметра, в противен случай рискувате да повредите кореновата система.