Logo decormyyhome.com

Как да премахнете следи от лепило

Как да премахнете следи от лепило
Как да премахнете следи от лепило

Видео: Ръчкам | Как да си оправим драскотините по боята на автомобила. ( Полиране на детайл ) 2024, Юли

Видео: Ръчкам | Как да си оправим драскотините по боята на автомобила. ( Полиране на детайл ) 2024, Юли
Anonim

Следите от лепило могат да бъдат отстранени по различни начини, но при избора на метод е необходимо да се вземе предвид вида на повърхността, която се почиства, степента на замърсяване и деликатността на материала.

Image

Инструкция за употреба

1

Отстранете следи от лепило от велур с бензин, ацетон, средство за отстраняване на лак за нокти или 5% амоняк. За целта накиснете във всяко от горните средства мека суха кърпа и избършете петното с нея.

2

Купете специален гел за разтваряне на лепило в магазин за хардуер. Достатъчно е да нанесете няколко сантиметра такъв гел върху петна от лепило, тъй като той изчезва.

3

Изплакнете PVA лепилото с топла вода, след което измийте замърсената зона на материала в сапунен разтвор. Това лепило също е добре разтрито с парцал, потопен в оцет или водка.

4

Отстранете суперклея от дрехи с ацетон. Избършете проблемната зона с кърпа, навлажнена с ацетон и я изплакнете с вода. Ако тъканта е чувствителна и се страхувате да я развалите, просто измийте областта с петно ​​в подкиселена топла вода (1 с. Л. 9% оцет в чаша вода).

5

За да премахнете петна от лепило за дърво, докато е прясно, накиснете предмета в студена вода за 5 часа. След това измийте продукта в гореща вода. За да премахнете стари петна от лепило за дърво, накиснете ги с топла вода за известно време, докато омекнат, след това почистете лепилото, изплакнете кърпата в топла вода и разтрийте с гъба.

6

Ако върху дрехите ви се появят следи от канцеларски лепило, просто измийте продукта в студена вода.

7

Премахнете следи или петна от гумено лепило с паста "Minute". Намажете проблемните зони, оставете за 5-7 минути. Измийте нещо.

8

За да премахнете петно ​​от казеиново лепило, намокрете го с топъл глицерин, изплакнете със студена вода след два часа. Следи от казеиново лепило от дънки могат да бъдат премахнати с бензин, а след това просто измийте дрехи.

9

Отървете се от следи от гумено лепило, като избършете правилното място с тампон, потопен в бензин. След това го измажете с гъба, подсушете, поръсете с талк на прах.

10

Отървете се от следи от чиновническо лепило върху дрехите, като прибягвате до измиване в горещ сапунен разтвор с 1 чаена лъжичка сода за хляб, разредена в него.

как да премахнете лепилото върху тъканта