Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от трева от дънки

Как да премахнете петна от трева от дънки
Как да премахнете петна от трева от дънки

Видео: Премахване на изсъхнали жълти петна в райграс трева за възстановяване на тревни площи 2024, Юли

Видео: Премахване на изсъхнали жълти петна в райграс трева за възстановяване на тревни площи 2024, Юли
Anonim

Дънките отдавна са се превърнали в ежедневно облекло, което носят много активно, така че именно дънките страдат от замърсяване. Едни от най-трудните за премахване са петна от трева по дънки, които могат да оставят следи. Помислете за начините, които да ви помогнат да премахнете дънките от тревата.

Image

Тревата съдържа зелен пигмент, който е трудно да се премахне и е в състояние да промени цвета на деним.

В борбата срещу петна можете да използвате следните методи:

1. Виненият оцет е добро средство: накиснете мръсна кърпа от дънки с 10 процента винен оцет и оставете за 60 минути, след това измийте панталоните си в пералнята и петната трябва да изчезнат.

2. Амоният помага за борба с петна от трева. Разредете 1 чаена лъжичка амоняк в чаша вода, нанесете тази смес върху петното за 10-15 минути, след това разтрийте замърсената зона със сапун за пране и оставете за още 60 минути. След това измийте дънките и отпечатъкът от тревата трябва да изчезне. Ако петното не е изчезнало напълно, след това повторете тази процедура.

3. С пресни петна от зелена трева, алкохолът с хранителна стойност помага: накиснете тревния отпечатък с алкохол и оставете за половин час. След определеното време, панталоните ви трябва да бъдат измити.

4. За деним, който има светъл цвят, най-добре е да използвате водороден пероксид или амоняк. За да направите това, навлажнете памучен тампон с водороден прекис или обикновен амоняк и след това използвайте този тампон, за да почистите петното върху дънките.

5. Хлебната сода също помага в борбата със зеления отпечатък върху панталоните. Направете смес от сода за хляб, след това разтрийте с четка дънковата кърпа и измийте панталоните си.

6. Съществува и такъв нетрадиционен метод за почистване с паста за зъби, която не съдържа добавки и оцветители. За целта нанесете паста за зъби върху зелено петно ​​и разтрийте добре.

7. Смята се също, че стръмната вряла вода може да помогне в борбата срещу зеления отпечатък: навлажнете петна от трева с вряла вода и веднага след това измийте панталоните.

8. В допълнение към народните средства, домакинските химикали помагат в борбата срещу петна от трева. Като средство за отстраняване на петна можете да използвате инструменти като Antipyatin, Jeans и други.

Когато използвате народни средства или домакински химикали, не забравяйте, че дънките могат да бъдат с различно качество и да имат различни състави, така че преди да използвате каквито и да е реагенти, тествайте това решение на всяко незабележимо място на панталона си, например върху колана от вътрешната страна. Едва след като се уверите, че разтворът не е навредил на дънките ви, можете да пристъпите към премахване на петна с тези средства.