Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от ламинирани врати

Как да премахнете петна от ламинирани врати
Как да премахнете петна от ламинирани врати

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли
Anonim

Много често петна от различен произход се появяват на повърхността на вратите. За да могат вратите да издържат много години, важно е внимателно да се грижите за тях, правилно да почиствате повърхността на ламината от замърсявания и да изберете почистващи препарати.

Image

Ще ви трябва

  • - гъба;

  • - ацетон;

  • - разтворител;

  • - 10% разтвор на оцет или лимонова есенция;

  • - амоняк;

  • - алкохол;

  • - сапун за пране;

  • - сода.

Инструкция за употреба

1

За да премахнете праха от ламинираната врата, избършете повърхността с чиста влажна кърпа. За да премахнете мръсотията от шоколад, сок, вино, използвайте мека четка или гъба с малко количество измиваща течност. Нанесете върху петно ​​и дръжте не повече от 3 минути. След това избършете повърхността с чиста, суха кърпа.

2

Следи от химикалки от филц, моливи, маркери, смола, червило, лак за обувки, лак, цигари, опитайте се да почистите с ацетон или разтворител за домашна употреба. Ако на вратата има мръсотия от дъвка или восък за свещи, изчакайте те да се втвърдят напълно, внимателно отстранете със скрепер и почистете с паста за възстановяване.

3

За да премахнете киселинните петна, използвайте 10% разтвор на оцет или лимонова есенция. Можете да избършете петното с топла вода с добавяне на малко количество оцет.

4

За да премахнете следите от кафе, опитайте да избършете ламинираната врата с памучен тампон, потопен в амоняк или алкохол. Можете да използвате сапун за пране, за това измийте повърхността с разреден разтвор. Повторете тази процедура няколко пъти, докато петната изчезнат напълно.

5

За да премахнете сложни замърсители, като боя, лак за обувки, купете специален продукт в магазина, за да се грижите за ламинираната повърхност. Защитете горния защитен слой на вратата от абразивни прахове, твърди четки и алкални продукти.

6

Ако петно ​​от всякакъв произход вече е изсъхнало, пригответе лекарство: 3 чаени лъжички сода на 1 чаша вода. Внимателно избършете петното с гъба, натопена в разтвора. След това покрийте с влажна кърпа и изсушете със сешоар.

7

В магазините, продаващи строителни материали, можете да закупите специални моливи в различни цветове и да маскирате получените петна. Ако различни продукти не се справят със замърсяването, опитайте да залепите място с подходящ цветен филм.

Премахване на петна от кафе от ламинирана врата