Logo decormyyhome.com

Как да премахнете мухъл

Как да премахнете мухъл
Как да премахнете мухъл

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли
Anonim

Ако мухълът започне във вашия апартамент или къща, тогава е много спешно да го премахнете. Факт е, че той не само разрушава строителната структура, но и влияе неблагоприятно на здравето ви. Спорите на плесени могат да навлязат в дихателните пътища, причинявайки дразнене, астма, алергии и кожни заболявания. На първо място, хората с отслабена имунна система, възрастните хора и малките деца страдат от мухъл.

Image

Инструкция за употреба

1

Първо определете защо гъбичките на мухъл са започнали и са се увеличили. Най-благоприятната среда за развитие е гъвкава - комбинация от влага и топлина.

* Ако гъбата се е навила в банята, това означава, че там вентилацията не работи добре. Или просто не позволявате на стаята да изсъхне, като плътно затваряте вратите на банята.

* Ако са в хол, причината за това може да е довършителни материали, които кондензират влагата върху повърхностите им.

* Ако плесен се навива на прозореца, тогава трябва да смените прозореца с двоен стъклопакет, като инсталирате по-хигиенични шарнирни, но не глухи пластмасови прозорци.

* Ако мухълът се е разпространил в цялото мазе, тогава е необходимо да се извърши работа за източване на мазето и предпазване от подземни води. Може да се наложи да възстановите мазето около къщата, така че водата от покрива да не потече в мазето.

2

Вече видяхте някои мерки за предотвратяване на появата на мухъл, но как да премахнете мухъл, ако той вече се е навил? На първо място, третирайте засегнатата област с трапезен оцет или водороден пероксид, овлажнявайки гъба с него. Не забравяйте за собствените си мерки за безопасност: използвайте ръкавици и маска.

3

В допълнение към оцета и пероксида има следните народни средства за борба с плесени: креозот, разтвор на меден сулфат, смесен с вода и оцетна киселина в съотношение 0, 5 * 10 * 2. Този разтвор трябва да се нагрее до 70 ° C и да се напръска с пистолет за пръскане или да се нанесе с четка.

4

Най-трудното е да премахнете гъбичките в банята. Дори да сте направили козметичен ремонт, след седмица отново ще видите петна от свежи плесени. За да премахнете гъбичките в банята, разредете белина във вода (1 до 2) и избършете с кърпа, навлажнена с разтвор във всички заразени зони. Изплаквайте парцала редовно, за да предотвратите разпространението на спорите на мухъл в цялата баня. Оставете стените да изсъхнат и първо ги покрийте с противогъбичен грунд, а след това с противогъбична избелване. Ако е възможно, тогава е необходимо да се преоборудва вентилацията, тъй като именно поради нарушената циркулация на въздуха възниква проблем с мухъл.

5

Друг ефективен начин е закупуването на кварцова лампа. Достатъчно е редовно да го включвате 20-30 минути 2-3 пъти на ден и няма да се развеждат микроби и гъби в банята ви. Не забравяйте да напуснете стаята с включена лампа.

как да премахнете гъбичките в мазето