Logo decormyyhome.com

Как да премахнете паста от хартия

Как да премахнете паста от хартия
Как да премахнете паста от хартия

Видео: Как да премахнете драскотини от пластмасовите елементи на интериора | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да премахнете драскотини от пластмасовите елементи на интериора | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Със сигурност всеки човек прави грешки или петна, когато пише, от които по-късно искате да се отървете. Но процесът на премахване на паста от топка писалка от хартия все още е доста трудоемък. Багрилата, които съставляват пастата, са устойчиви на киселини и основи. Ето защо, преди да продължите с премахването на мастило от хартия, е необходимо правилно да изберете правилния състав.

Image

Ще ви трябва

  • - оцетна есенция, калиев перманганат, четка или памучен тампон, празен лист хартия;

  • - лимонена киселина, оксалова киселина, вода;

  • - трапезна сол, солна киселина, вода.

Инструкция за употреба

1

Пастата от химикалка има тенденция да се вписва в структурата на хартията, което не може да се каже за обикновен молив. Следователно, не е възможно да премахнете мастило с помощта на ластик по обичайния механичен начин. Нежелан надпис или лоша маркировка могат да бъдат премахнати само с помощта на специални съединения. В никакъв случай не се опитвайте да избършете пастата с гума, тъй като в този момент хартията може да се разтрие. И по този начин няма да можете да скриете следите, които сте искали да оставите незабелязани.

2

За да премахнете нежелано влизане или петно, пригответе следния състав: вземете калиев перманганат на върха на нож и смесете 70% с една чаена лъжичка оцетна есенция. Разбъркайте състава, докато кристалите на калиев перманганат се разтворят напълно. Поставете чиста бяла хартия под листа, върху който ще премахнете пастата. Навлажнете тънка четка или памучен тампон в приготвения разтвор и внимателно го прекарайте върху нежелан надпис. Не се страхувайте, че на това място ще се появи петно ​​от кафяв нюанс, то може лесно да се отстрани с парче памучна вата, напоена с водороден прекис. Остава само да изсушите парче хартия с топло желязо (през слой материал).

3

Смесете в купа 10 грама лимонена киселина, 10 грама оксалова киселина и 100 милилитра вода. Поставете празен лист под листа. Потопете памучен тампон в приготвения разтвор и навлажнете надписа върху лист хартия няколко пъти. След това навлажнете четката в чиста вода и прекарайте пръст върху това място. След като извадите пастата, изсушете листа хартия правилно.

4

Следващият метод е подобен на предишните. За да приготвите паста, отделяща паста, ще са ви необходими следните съставки: 10 грама трапезна сол, 10 грама солна киселина и 30 милилитра вода. Всичко се разбърква старателно и се прилага като предишните два метода.