Logo decormyyhome.com

Как да премахнете суперклей от ръцете

Как да премахнете суперклей от ръцете
Как да премахнете суперклей от ръцете

Видео: Как да залепя пластмасата? Супер лепило и сода - ще се получи или не? 2024, Юли

Видео: Как да залепя пластмасата? Супер лепило и сода - ще се получи или не? 2024, Юли
Anonim

След неточно използване на суперзалепващо средство много хора се сблъскват с въпроса - как да се отървете от грубите петна от лепило, които остават на пръстите. За бързо и ефективно решаване на този проблем, използвайте следните съвети.

Image

1. Ако лепилото току-що е ударило кожата и все още не е имало време да се настрои, можете бързо да измиете ръцете си под топла сапунена вода.

2. Изсушените петна от лепило могат да бъдат изтрити с препарат за отстраняване на лак за нокти, който съдържа ацетон. Трябва да изчакате 5 минути, докато суперклейът се отдалечи от пръстите.

3. Дебел слой от втвърдено лепило може да се премахне с пила за нокти, но бъдете изключително внимателни: ако се пренесете прекалено, можете да нараните кожата си. Тези, които имат тънка и чувствителна кожа на ръцете си, трябва да изберат различен метод.

4. Маргаринът помага в борбата с лепилото. Вземете малко количество от продукта и започнете да втривате в петната, продължете, докато лепилото не остане.

5. Можете да се отървете от лепилото върху пръстите по следния начин: смесете малко сол с лимонов сок, нанесете сместа върху петната от лепило, започнете да разтривате лепилото. След няколко минути той ще може да се справи.

6. Също така е възможно да се спуснат замърсените пръсти в контейнер с малко количество водка, лепилото ще стане кисело и може лесно да се отстрани от кожата.

7. Носете ръкавици, когато използвате суперклей. Тогава не е нужно да измъчвате и да миете пръстите си. Премахването на супер-лепилото е отнемащ време процес, ако не беше възможно да го премахнете от първия опит по който и да е избран метод, тогава трябва да повторите процедурата, докато не бъде постигнат желаният резултат.