Logo decormyyhome.com

Как да премахнете следи от лента

Как да премахнете следи от лента
Как да премахнете следи от лента

Съдържание:

Видео: SPYING on Vlad A4 for 24 Hours! - Challenge 2024, Юли

Видео: SPYING on Vlad A4 for 24 Hours! - Challenge 2024, Юли
Anonim

Скочът е незаменим нещо. Ето защо почти никой, дори и незначителен ремонт, не може да направи без използването на този инструмент. Въпреки това, следите, които лепящата лента оставя върху различни повърхности, могат да причинят големи неудобства при почистване. Да се ​​справят с лепкави петна позволяват няколко домакински трика.

Image

Клин клин

Преди да започнете да почиствате повърхността, е необходимо да отстраните от мястото остатъците от външната (гладка) лепяща лента. Важно е обаче да няма влага или остатъци от почистващи продукти в района след неуспешен опит да се отмие упоритата следа от лепяща лента.

За да премахнете следи от лепяща лента върху пластмаса или стъкло, методът клин-клин помага. А именно върху лепкава област трябва да нанесете малък сегмент от лепилна лента и да премахнете лентата с рязко движение от себе си. Ако петното не е дало първия път, тогава процедурата трябва да се повтори.

масло

Друг начин е да накиснете лепкавата зона в малко количество масло. Най-добре е да изберете растително или ленено масло. Съставът на компонента няма значение, но миризмата може да остане на повърхността за известно време. Затова е по-добре да имате приятен аромат.

Маслото не може да бъде пощадено, така че можете или обилно да излеете замърсяване върху него, или да нанесете малко парче памучна вата, гъсто напоена с масло. В тази форма лепкавото петно ​​трябва да престои 15 минути, след което съставът, заедно с лепкавите следи от лепяща лента, се отмиват със сапунена вода и твърда гъба.