Logo decormyyhome.com

Как да премахнете въглеродните отлагания от желязото

Как да премахнете въглеродните отлагания от желязото
Как да премахнете въглеродните отлагания от желязото

Видео: как да почистваме въглерода от автомобилния двигател 2024, Юли

Видео: как да почистваме въглерода от автомобилния двигател 2024, Юли
Anonim

В къщата на всеки човек има цяла маса разнообразни домакински уреди, които могат да улеснят живота. Желязото е незаменим инструмент за всяка домакиня. Но тя изисква редовни и правилни грижи. Мнозина са се сблъскали с такъв проблем като въглеродни отлагания върху подметката на желязо от изгоряла тъкан. И така, как да го премахнете у дома?

Image

Ще ви трябва

  • - таблетка хидроперит, парцал;

  • - молив за почистване на ютията,

  • - трапезна сол, празен лист хартия, парафин;

  • - оцет или ацетон, памучен тампон, вълна.

Инструкция за употреба

1

За да почистите подметката на ютията от сажди, можете да използвате таблетка хидроперит. От съображения за безопасност и за да избегнете остра неприятна миризма, извършете тази процедура на добре проветриво място. Включете ютията и загрейте до максималната температура, дръжте таблетката хидроперит върху замърсените места на подметката. В този случай газът от таблета ще започне активно да се отделя. Изключете ютията и я избършете с влажна кърпа, като отстраните частиците от замърсяване заедно с хидроперит. Остава само да избършете техниката със суха, чиста кърпа.

2

В магазините за хардуер (или хардуерни магазини) закупете специален молив, предназначен за почистване на ютията. Производителите на този продукт гарантират цялостно отстраняване на котлен камък, плака и въглеродни отлагания от тъканите от влакна. Внимателно прочетете инструкциите и нагрейте ютията до желаната температура, леко, с плавни движения, разтрийте повърхността на подметката с молив. След това избършете ютията с чиста, суха кърпа, тя ще стане идеално чиста и ще се плъзне лесно по тъканта. Моливът е абсолютно безопасен за употреба и не съдържа вредни примеси.

3

Изсипете тънък слой столова сол върху бял лист хартия. Загрейте ютията и прокарайте подметката над солта, действайте, докато замърсяването не се изчисти напълно. За да постигнете по-добър резултат, можете да добавите малко количество фини парафинови стърготини към солта (например от свещ). След това можете да избършете ютията с влажна кърпа.

4

Навлажнете памучен тампон или козметичен диск в ацетон или оцет и разтрийте замърсената работна повърхност на ютията. След като саждите са почистени, разтрийте ютията с чисто парче вълна. Ако този метод не успя да почисти желязото, тогава се препоръчва да се навлажни чист парцал в оцет и да се постави желязото върху него. Оставете в това положение до сутринта, през това време саждите омекват и ексфолират. Избършете подметката с влажна груба кърпа. Препоръчително е тази процедура да се проведе на добре проветриво място.

как да премахнете въглеродните отлагания върху желязото