Logo decormyyhome.com

Как да премахнете драскотина от кожен продукт

Как да премахнете драскотина от кожен продукт
Как да премахнете драскотина от кожен продукт

Видео: Премахване на драскотина от матов Mercedes Benz S-63 AMG Coupe Как се полира.!!! 2024, Юли

Видео: Премахване на драскотина от матов Mercedes Benz S-63 AMG Coupe Как се полира.!!! 2024, Юли
Anonim

Любимите кожени изделия ще запазят първоначалния си вид за дълго време и ще зарадват собственика си, ако се грижат правилно. Но дори и в този случай никой не е безопасен от драскотини по кожена повърхност. Причините за дефекти по кожата са много. Това може да бъде производствен дефект, повреда, която възниква по време на транспортиране, както и при неправилно съхранение и много други. Във всеки случай не трябва да се разстройвате, тъй като е лесно да се отървете от драскотини у дома, като използвате за това импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

  • - лепило "Момент";

  • - супер лепило;

  • - лак за нокти;

  • - восък;

  • - течна кожа;

  • - ножица за маникюр;

  • - клечки за зъби.

Инструкция за употреба

1

Преди да започнете да поправяте дефекта, определете колко е повредена повърхността на продукта. За целта плъзнете пръста си върху повредата. Ако усетите грапавост, когато движите ръката си в една посока, това означава, че самата кожа е повредена. Ако усетите грапавост във всички посоки, най-вероятно само боята е повредена.

2

Можете да премахнете малка драскотина върху тънка кожа, като използвате най-честото лепило Moment, което можете да закупите във всеки магазин за хардуер. Внимателно напълнете драскотината с лепило и след това нанесете няколко слоя боя за кожата, която съответства на цвета върху увредената зона.

3

Леко разкъсване на кожената повърхност може да се премахне с лак за нокти. За целта вземете клечка за зъби и я използвайте, за да нанесете малко количество лак върху увредената зона и гърба на разкъсания кожен филм. Поставете разкъсаното парче на мястото му и натиснете с пръст, с който трябва да увиете малко парче чиста кърпа. Вместо лак, можете да използвате колодион, който е разтвор на колоксилин.

4

Драскотината върху черни кожени обувки може да бъде поправена с черен лак за нокти. Просто ги покрийте с повредената зона. Но не забравяйте, че след две седмици тази процедура ще трябва да се повтори.

5

Сложните драскотини могат да бъдат изтрити със специален восък, при липсата на който не е забранено използването на обикновени пчели. Загрейте восъка и внимателно го нанесете върху драскотина. След това избършете повредената зона с тънка фланелна кърпа. Ако предметът, който ще бъде ремонтиран, е оцветен, боядисвайте мястото на обработка в края на обработката. За да направите това, можете да използвате писалката от филц с желания нюанс.

6

Елиминирайте щетите с течна кожа. За да направите това, внимателно отрежете залепващите парчета кожа на мястото на дефекта и почистете повърхността с бафик, използван за маникюр, или финозърнеста шкурка. Отстранете праха и мазнините от повърхността с алкохол. След като подготвите повърхността, нанесете тънък слой кожа върху нея и оставете продукта за около десет минути. В края на това време внимателно полирайте третираната зона. В случай на много тежка повреда, процедурата ще трябва да се повтори два до три пъти.

Полезни съвети

След като затворите драскотината, ще е излишно да придадете на кожата предишния си блясък. За да направите това, можете да избършете продукта с портокалова кора или памучен тампон, потопен в лимонов сок.

Разбитите яйчни белтъци също ще помогнат да добавите уникален блясък на кожен продукт. За да направите това, избършете кожата с кърпа, напоена с протеин, след което разтрийте кожата със суха фланелена кърпа.

Грижа за кожата.