Logo decormyyhome.com

Как да намалим ръждата

Как да намалим ръждата
Как да намалим ръждата

Видео: Демонтиран, изрязан, заварен, сменен и боядисан. Ръждясалото тяло беше подредено. Субтитри! 2024, Юли

Видео: Демонтиран, изрязан, заварен, сменен и боядисан. Ръждясалото тяло беше подредено. Субтитри! 2024, Юли
Anonim

Петна от ръжда може да се образува върху дрехи, съдове и други метални предмети. За почистване на този вид замърсяване може да се използват специални или народни средства.

Image

Ще ви трябва

Сода за хляб, трапезен оцет, лимонов сок, доматен сос, специално средство за отстраняване на ръжда, лимонена киселина, оцетна киселина.

Инструкция за употреба

1

Смесете содата с топла вода, за да се получи каша. Нанесете сместа върху петна от ръжда и оставете за 20-30 минути. След това разтрийте обилно с четка или метална кърпа. С помощта на сода за хляб ръждата може да се почисти от метални съдове. Повторете процедурата няколко пъти, докато ръждата изчезне напълно.

2

Смесете столов оцет с лимонов сок, приет в приблизително равни пропорции. След това нанесете сместа върху повреден предмет. Изчакайте няколко часа и почистете ръждата с метална кърпа или четка. Изплакнете повърхността с чиста вода. Ако не е било възможно да изтриете петната от първия път, повторете процедурата от началото.

3

Нанесете малко количество доматен сос върху метален предмет. Оставете за няколко минути и избършете повърхността за почистване с влажна кърпа.

4

Използвайте специални препарати за почистване от ръжда. В магазините за домакински химикали се предлага широк избор от тези лекарства. Киселини и абразивни вещества, които са част от почистващите препарати, ефективно се справят с ръждата. Преди употреба се консултирайте с продавача или внимателно прочетете приложените инструкции.

5

Избършете дрехите с ръжда с лимонена киселина. Изсипете топла вода в леген и разредете малко количество от продукта. Накиснете оцветеното нещо в получения разтвор и го оставете за една нощ. Изплакнете обилно сутрин и измийте с прах за упорити петна.

6

Нагрява се оцетна киселина във водна баня до 80 ° C. След това потопете замърсената зона на дрехите в течност и изчакайте 5-7 минути. След това изплакнете петното от мястото под течаща вода и измийте с препарат за отстраняване на петна.

7

Извличайте петната от нещата по следния начин. Изсипете гореща вода в контейнера и разтворете таблетката Alka-Zeltser. Накиснете дрехите в разтвора за няколко часа. Изплакнете обилно тъканта в течаща вода и измийте както обикновено.

Свързана статия

Как да почистите чайника от котлен камък с импровизирани средства