Logo decormyyhome.com

Как да изградим беседка

Как да изградим беседка
Как да изградим беседка

Съдържание:

Видео: Как да направите беседка или навес с барбекю? Какви са разликите, ако го изграждате зимата? 2024, Юли

Видео: Как да направите беседка или навес с барбекю? Какви са разликите, ако го изграждате зимата? 2024, Юли
Anonim

Един от основните елементи на дизайн в селска къща често е беседка, която придава елегантност и функционалност на заобикалящото пространство. Перголите обикновено се строят под сенчести дървета или в близост до езера и са отворени или затворени.

Image

Първо, решете какъв вид беседка искате да изградите. На следващо място, трябва да направите нейния проект, за да изчислите правилно количеството необходим материал за изграждане. Ако нямате възможност сами да направите проект, можете да го намерите в Интернет, където между другото често се представят обективни изчисления на материали.

Подготовка за изграждане и основаване

След приключване на проекта и всички необходими материали са подготвени, можете да започнете строителството. Основната част от конструкцията е подготовката на основата. Ако изграждате беседка от камък, тогава трябва да направите солидна основа, която да издържи на всички натоварвания.

Когато строите от дърво, можете да направите с купчина или лентова основа, което в идеалния случай трябва да се направи до дълбочината на замръзване на почвата. Това се прави, за да се избегне по-нататъшна деформация на структурата поради сезонни колебания на почвата. Ако беседката е направена за барбекю, тогава трябва да направите отделна основа за печката.

След изграждането на основата можете да започнете да произвеждате основата на пода, която е направена от греда 100х100 мм и се поставя върху основата. Необходимо е да се обърне специално внимание на силата на съединяването на гредата, тъй като надеждността на цялата конструкция ще зависи от нея. Препоръчително е да отрежете гредата в точките на присъединяване наполовина и да я свържете помежду си с болтово закрепване. След като приключите с тази работа, можете да започнете да инсталирате вертикалните стойки на основата.

Конструкцията на основата и покрива

Вертикалните стелажи на основата на беседката ще бъдат рамката, върху която ще напълните дъските и след това ще направите покрива. Стелажите към основата са най-добре закрепени с помощта на специални ъгли и свързани с самонарезни винтове, за да се увеличи надеждността на конструкцията. Също така е желателно всички стелажи да се третират с антисептичен разтвор, за да се предотврати процесът на гниене.

Покривът на беседката е прикрепен с гредите към вертикални стелажи. В същото време трябва да се обърне внимание на здравината на използвания материал, така че през зимата да издържи на натоварването от сняг.